Top-SF'ere i oprør mod Villy

Komplet kaos i SF: Flere af partiets folketingsmedlemmer taler nu om ' katastrofal mangel på ledelse siden valget'

Det er, som om Villy lever i sin egen verden, lyder kritikken af SF-formanden (Foto: Mogens Flindt)
Det er, som om Villy lever i sin egen verden, lyder kritikken af SF-formanden (Foto: Mogens Flindt)

Der er kaos og oprør i regeringspartiet SF.

Med kun en dag til partiets landsmøde i Kolding går flere SF-folketingsmedlemmer nu direkte til angreb på deres egen ledelse - formand Villy Søvndal og hans magtfulde kæledægge, skatteminister Thor Möger Pedersen.

- Der er en katastrofal mangel på ledelse i øjeblikket.

Ja, der har groft sagt ikke været nogen ledelse siden valget, siger et fremtrædende medlem fra SF's folketingsgruppe, der ikke ønsker sit navn i Ekstra Bladet.

- Det er vanvittigt, hvad der foregår. Det er, som om Villy lever i sin egen verden, siger folketingsmedlemmet fra SF.

De unge styrer Villy
Den opsigtsvækkende interne kritik af den i forvejen forslåede partiformand handler hovedsageligt om Villy Søvndals blinde tillid og overdragelse af magt og indflydelse til ' børnebanden' - partiets gruppe af unge fremadstormende SF'ere med skatteminister Thor Möger Pedersen i spidsen.

Læs også: SF-fraktion vender sig mod skatteminister

- De er vokset op i organisationer som Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, hvor de har de lært en masse tricks om, hvordan man får magt og indflydelse.

- Det er det, de prøver at overføre til SF, hvor de har fået lov til at agere, fordi de ikke har fået noget modspil fra Villy, siger den anonyme SF'er.

Ekstra Bladet var onsdag i kontakt med adskillige gruppemedlemmer og folk fra partiapparatet, som alle beretter om en ' ophedet stemning' og svigtende tillid til toppen i SF.

Vrede
Især Villy Søvndal og Thor Mögers ageren i slagsmålet om, hvem der skal være partiets næstformand, har vakt så meget vrede, at selv de SF'ere, som normalt ikke råber op, er begyndt at give lyd fra sig på de interne møder.

Læs også: Finkultur sender SF-top ud i nyt opgør

SF'erne føler, at Villy og Thor i deres iver efter at få deres egen kandidat Mattias Tesfaye valgt helt uden respekt har tromlet hen over modkandidaten Meta Fuglsang, som er næstformand i dag.

- Der er bred enighed om i gruppen, at behandlingen af Meta Fuglsang har været respektløs, siger en top-SF'er, hvis udsagn bakkes op af flere af partiets folkevalgte på Borgen, som Ekstra Bladet har talt med.

Læs også: Villy på pinebænken

Læs også: Ny SF-kandidat skal redde Søvndal

Kan ikke genkende det
Villy Søvndal 'kan ikke genkende det billede', som kritikerne tegner af SFledelsen.

'Vi er i en ny rolle som regeringsparti, og det har vi alle sammen lige skullet vænne os til,' skriver han i en mail til Ekstra Bladet

Læs meget mere om oprøret i SF i dagens Ekstra Bladet

- Krig mod Thor

- Bagladet: Han smadrer vores parti

- Hele Villys forsvar

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere