SF’ere: Gi' os en statsbank

En række fremtrædende SF’ere vil have en statsejet ’samfundsbank’. 'Det har ikke en skid med kommunisme at gøre,' lyder det

De tre SF'ere Lisbeth Bech Poulsen, Annika Smith og Trine Mach vil have, at staten skal ind på bankmarkedet.
De tre SF'ere Lisbeth Bech Poulsen, Annika Smith og Trine Mach vil have, at staten skal ind på bankmarkedet.

Staten skal have sin helt egen bank, som skal tage konkurrencen op med de private aktører på markedet.

Sådan et forslag skal SF’erne tygge på under deres landsmøde i weekenden.

Læs: Ny SF-kandidat skal redde Søvndal

Det er en række af partiets egne profiler, som er kommet på idéen, der er formuleret som et ændringsforslag til landsledelsens udkast til manifestet ’Sammen gennem krisen – alle skal med’.

- Der er brug for en konkurrent til de private banker. Den skal selvfølgelig drives professionelt, men den skal ikke have profitorienterede aktionærer at tage hensyn til, siger det tidligere folketingsmedlem Trine Mach, der bl.a. står bag forslaget.

- Den skal tænke langsigtet i, hvad der er samfundets interesser, og den skal støtte virksomheder, som kan levere nye grønne job, uddyber hun.

Læs: Ny chok-måling: SF mindre end LA

Afviser kommunisme
Ud over Trine Mach er det folketingsmedlemmet Lisbeth Bech Poulsen samt folketingskandidaterne Annika Smith og Peter Westermann, der mener, at staten skal ind på bankmarkedet.

- Det leder tankerne hen på kommunismen…

- Det har ikke en skid med kommunisme at gøre. Det har noget at gøre med, at hvis man er venstreorienteret, så mener man, der er ting, som det er ganske udmærket, at staten satser benhårdt på – f.eks. det at skabe nye grønne job, lyder det fra Trine Mach.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere