S: Venstres plan vil koste 60.000 job

Socialdemokraterne kalder Venstres drøm om nulvækst 'skræmmende'

(Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)

Socialdemokraterne er forfærdede over Venstres ønske om at sætte en stopper for væksten i det offentlige forbrug.

- Det er skræmmende for vores velfærdssamfund, for det vil betyde, at man skal fyre 60.000 medarbejdere i den offentlige sektor. Det svarer til, at alle sygehuse i Jylland og på Fyn skal lukkes ned, siger Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke.

Venstre har indtil nu været fortaler for en årlig vækst i det offentlige forbrug på 0,8 procent frem mod 2020, men nu ønsker Venstres partitop i stedet at holde væksten på nul procent. Det skriver Berlingske.

Men det er regeringspartierne uenige i. Socialdemokraterne hæfter sig ved, at Venstres næstformand, Kristian Jensen, lægger op til, at penge, der måtte blive til rådighed, skal gå til at sænke skatten.

- Vi er nødt til at have reformer og skaffe arbejdspladser og arbejde os ud af krisen. Vi går ikke ind for at vi skal ud og finde kæmpe milliardbesparelser finansieret af vores velfærd og vores sundhedssystem, siger Magnus Heunicke.

Økonomiminister Margrethe Vestager (R) siger til Berlingske, at regeringens plan er, at der skal være realvækst i den offentlige sektor.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere