PET fortsatte overvågningen af Sohn

Nye oplysninger viser, at Politiets Efterretningstjeneste fortsatte deres overvågningn af erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF)

Ole Sohns DKP-fortid bliver ved med at forfølge ham. (Foto: Niels Hougaard/Polfoto)
Ole Sohns DKP-fortid bliver ved med at forfølge ham. (Foto: Niels Hougaard/Polfoto)

Sagen om Ole Sohns (SF) fortid som formand for Danmarks Kommunistparti vil tilsyneladende ingen ende tage.

For selv om erhvervs- og vækstministeren ihærdigt har forsøgt at tale anklagerne om modtagelsen af sorte penge fra det gamle Sovjetunionen ned, så viser det sig nu, at PET fortsatte deres overvågning af Ole Sohn lang tid efter murens fald.

Læs også: PET mistænkt for at fjerne mappe om Sohn

Et internt notat, som BT er kommet i besiddelse af, viser således, at en medarbejder fra Politiets Efterretningstjeneste så sent som i 1992 afholdt et møde med en informant for at diskutere Sohns mulige modtagelse af sorte penge fra kommunistpartiet i det daværende Sovjetunionen.

De nye oplysninger får flere eksperter til at så tvivl om justitsminister Morten Bødskov (S) og PETs forklaringer af årsagerne til destruktionen af en række sager.

- Det virker meget mærkeligt, at man har slettet oplysningerne om Ole Sohn. Det er tale om en formand i en periode, hvor vi ved, at der blev overført store summer fra Moskva. At PET så få år efter skulle vurdere, at det ikke længere havde relevans, det forstår jeg ikke, mener historikeren og forfatteren Morten Thing til BT.

Læs også: Tesfaye: Jeg er ikke en ny Ole Sohn

Mødet mellem PET-agenten og hans informant blev afholdt på Odense Universitet 20. januar, hvilket er et helt år efter, at Ole Sohn var gået af som formand for DKP.

Oplysninger om mødet stammer fra den 4600 sider lange rapport, som den såkaldte PET-kommission afleverede tilbage i 2009.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere