Bødskov: Farumkommission var det hele værd

Justitsminister Morten Bødskov vil ikke svare på, om Farum-kommissionen var hurtigste og billigste løsning

Ti års arbejde og et pengeforbrug på omkring et halvt hundrede millioner kroner mundede torsdag ud i 12.546 sider om Farumsagen.

Efter at have tygget sig gennem eks-borgmester Peter Brixtoftes gøren og laden som urørlig bykonge i det nordsjællandske, så foreslår Farumkommissionen for enden af det digre værk blandt andet, at man fremover bør se på reglerne for at suspendere en borgmester.

Og forløbet har været det hele værd, foreslår justitsminister Morten Bødskov (S):

- Det har bestemt været det hele værd. Man skal huske på, at Farumsagen var meget usædvanlig og kompleks. Formået med kommissionen var at undgå lignende sager i fremtiden, og det har vi nu fået nogle værktøjer til, siger Morten Bødskov.

Spørgsmål: Kunne man ikke have nået frem til anbefalingen om at se på reglerne for suspendering af borgmestre på en nemmere og billigere måde?

- Farumsagen er meget alvorlig, og arbejdet med at komme til bunds i den har taget den tid, det har taget, lyder det fra justitsministeren.

Spørgsmål: Så vil du afvise, at man efter ti års arbejde og omkring et halvt hundrede millioner kroner kunne have gjort det nemmere, hurtigere og billigere?

- Det er en meget usædvanlig sag. Jeg tror, alle kan huske, hvor usædvanlig ...

Spørgsmål: Undskyld, er det et nej?

- Jeg har fuld respekt for kommissionens arbejde, som et bredt flertal af folketinget står bag. Det har taget den tid, det har, og jeg tror, at alle kan huske, hvor usædvanlig den sag var.

Spørgsmål: Lover du at læse alle 12.546 i rapporten.

- Den står i hvert fald på mit bord nu, og jeg ser frem til at få tid til at se på det, for der er ingen tvivl om, at det er interessant og spændende læsning, slutter Morten Bødskov.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere