Ny chok-måling: SF mindre end LA

Anders Samuelsen (LA) har nu håneretten over Villy Søvndal (SF)

Der er ikke meget at grine af for Villy Søvndal (SF) for tiden. (Foto: Yves Logghe/AP)
Der er ikke meget at grine af for Villy Søvndal (SF) for tiden. (Foto: Yves Logghe/AP)

Der er åbenbart ikke nogen nedre grænse for, hvor dybt folkesocialisterne i SF kan falde meningsmålingerne.

Læs også: Ny SF-kandidat skal redde Søvndal

En spritny måling, som Yougov har lavet på vegne af metroXpress, viser nemlig, at Villy Søvndal (SF) og kollegaerne i Socialistisk Folkeparti står til at få færre stemmer end de selvudnævnte super-liberalister i Liberal Alliance.

Kun 5,5 procent af danskerne ville således sætte deres kryds ved SF, hvis der var folketingsvalg i dag. Og ikke alene er det den foreløbigt dårligste måling, SF har fået siden valget sidste efterår, det er også 0,2 procentpoint lavere end Anders Samuelsen, Joachim B. Olsen og de andre i Liberal Alliance.

Ifølge SF's politiske ordfører Jesper Petersen skyldes nedgangen blandt andet de mange personkampe, der har præget partiet forud for landsmødet i den kommende weekend.

Læs også: - Hvad skal man med fjender, når man har eks-kærester som hende?

- Det er selvfølgelig ikke en tilfredsstillende måling. Men vi knokler hårdt på at gøre os fortjent til fornyet opbakning, lyder det fra Jesper Petersen ifølge metroXpress.

- De seneste to ugers interne diskussion for åbent tæppe har absolut ikke gavnet os. Nu skal vi igennem landsmødet på en ordentlig måde, så vi kan koncentrere os om at levere de politiske resultater, vi har fået mandat til, lyder det.

Ifølge TV 2's politiske redaktør, Henrik Qvortrup, er det dog langt fra sandheden.

- Prøv at hør; folk rundt omkring på byggepladserne er slet ikke optagede af, om det nu er Mattias Tesfaye eller Meta Fuglsang, der bliver næstformand. Det, det handler om, er, at SF udstråler, at der ikke er styr på tingene, og det er altså noget, som vælgerne straffer, fortæller Qvortrup til ekstrabladet.dk.

Læs: SF-rebeller vil af med Margrethe

Målingen viser endvidere, at Venstre fortsat står til at blive Danmarks største partier. Hele 33,4 procent står Lars Løkke Rasmussen (V) til ifølge målingen fra Yougov.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere