Finkultur sender SF-top ud i nyt opgør

Klumme i Ekstra Bladet af Mattias Tesfaye giver ny debat forud for SFs landsmøde

Så skaber Tesfayes udtalelser igen debat (foto: Thomas Sjørup)
Så skaber Tesfayes udtalelser igen debat (foto: Thomas Sjørup)

Dagen før SF's afgørende landsmøde bliver partiledelsens kandidat til næstformandsposten, Mattias Tesfaye, angrebet af sine egne, skriver Politiken torsdag. Både næstformand Meta Fuglsang og partiets kulturpolitiske ordførere, Pernille Vigsø Bagge og Holger K. Nielsen, lægger klar afstand til Mattias Tesfayes kulturpolitiske synspunkter.

I en klumme i Ekstra Bladet 16. januar skrev Mattias Tesfaye, at Det Kgl. Teater bør beskæres endnu mere, end det i november blev besluttet af et samlet Folketing. Støttekronerne bør i stedet bruges på sport, skrev han. »Skatteyderne betaler 900 kr. i støtte, hver eneste gang en hattedame smider pelsen i garderoben og slår Helleruprumpen i de kongelige plyssæder (...) Danmarks vigtigste scene er ikke en gammel teaterkasse på Kongens Nytorv, men et stort fodboldstadion på Østerbro med plads til 40.000 roliganer«.

Her tre måneder senere står Tesfaye ved hvert et ord: »Der bør gives mere til breddeidræt i stedet for finkultur. Blot fordi man hedder Det Kgl. Teater, skal man ikke slippe«, siger han til Politiken.

Men Pernille Vigsø Bagge afviser, at Tesfayes synspunkter reflekterer SF's politik: »Vi har lige indgået en fireårig aftale om Det Kgl. Teater. Det er vigtigt, at vi har en god og fin nationalscene«, siger hun til Politiken.

Tesfayes rival til næstformandsposten, Meta Fuglsang, mener, at han giver udtryk for »et forsimplet kultursyn«.

»Jeg vil opfordre ham til at finde ud af, hvad han egentlig vil som næstformand«, siger Fuglsang, der frygter, at Tesfaye skaber problemer for SF som forligspartner:

»Med al den energi, vi har lagt i at være med i gode politiske forlig, bl.a. kulturforlig, vil det være at sige til vores samarbejdspartnere, at vi i virkeligheden ligger langt fra dem. Mattias er god til at tage en provokerende debat op, men at gøre det til udgangspunkt for SF's politik vil være farligt for vores samarbejdsrelationer«, siger Meta Fuglsang til Politiken.

Regeringspartnerne S og R tager afstand fra Tesfayes standpunkt. Venstre kalder det »direkte umodent«, mens skuespiller Henning Jensen over for Politiken finder Tesfayes indlæg »modbydeligt«.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere