Venstre retter misforståelse til 30 mia.

Venstre nåede på få timer at bebude offentlige besparelser for 30 milliarder og derefter annullere dem igen.

Venstres næstformand Kristian Jensen slår nu en tyk pæl gennem sit eget forslag om at indføre nulvækst og velfærdsstop i den offentlige sektor over de kommende år.

I stedet for nulvæksten, som Kristian Jensen bebudede ved solopgang, vil Venstre alligevel holde fast i, at de offentlige udgifter må vokse med 0,8 procent - en forskel i kroner og øre på op mod 30 milliarder kroner.

- Hvis jeg har været upræcis, så er det min fejl. Venstres politik er uændret, forklarer Kristian Jensen.

Unøjagtigheden til 30 milliarder kroner måtte Kristian Jensen efterfølgende både annoncere på Facebook samt i en mail til Venstres gruppemedlemmer.

På Facebook skrev Kristian Jensen, at der alligevel vil blive plads til "en lille vækst" på de offentlige budgetter.

- Venstres politik er ikke blevet ændret hen over natten, så det vi mente i forbindelse med vores 2020-plan, det mener vi stadigvæk, siger Kristian Jensen med henvisning til ønsket om at lade budgetterne svulme med 0,8 procent.

Han afviser, at han er blevet banket på plads - endsige har været i kontakt med - den øvrige partitop inden sin granvoksne politiske saltomortale.

Spørgsmål: Du sagde også her til morgen, at der ikke vil blive plads til serviceforbedringer. Er det så også ændret?

- Hvis der vil være en realvækst, så vil der også være plads til en reel forbedring, siger Kristian Jensen.

Venstretoppens politiske øvelser på gulv skuffer de tidligere regeringspartnere i De Konservative. Partiet støttede nemlig den oprindelige udmelding om velfærdsstoppet.

- Vi har ikke råd til at holde fast i det vækstniveau på 0,8 procent, som vi tidligere lagde op til, siger partiets finansordfører, Mike Legarth.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere