Farum-kommissionen er færdig efter 10 år

Efter 10 års undersøgelser kommer Farum-kommissionen med sine konklusioner i den såkaldte Farum-sag torsdag

Farumkommissionen er klar med sin konklusion i Farumsagen torsdag klokken 10.00. Her får justitsminister Morten Bødskov (S) overrakt beretningens 16 bind. Den samlede beretning inklusiv bilag er på 12.546 sider.

Kommissionen blev nedsat i 2002 for at undersøge "muligt kritisable forhold" i daværende borgmester Peter Brixtoftes (V) bystyre i den nordsjællandske kommune.

Den blev nedsat af S, SF og DF uden om den daværende V-K-regering, for at få klarhed over kommunens økonomi og udskældte brug af midler.

Kommissionen, der har været ledet af landsdommer John Mosegaard, skulle i første omgang være kommet med sin konklusion tilbage i 2007, men har flere gange udskudt processen. Arbejdet har kostet mere end 40 millioner kroner.

Tilbage i 2009 blev hovedpersonen Peter Brixtofte afhørt som den sidste af godt 220 personer.

Farumsagen begyndte at rulle i 2002 primært på baggrund af en række kritiske artikler i B.T.

Sagen drejer sig i korte træk om Peter Brixtoftes mangeårige styre i Farum og brugen af kommunale midler, misrøgt af kommunens økonomi og forskellige ulovlige tiltag.

Han blev dømt skyldig i både den såkaldte "sponsorsag", der handler om fiksfakserier i forbindelse med støtte af den lokale fodboldklub, og "hovedsagen", der vedrører overskridelse af repræsentationskontoen, returkommission og ulovlige millionlån.

Han blev idømt betinget fængsel i to år for sponsorsagen og to års ubetinget fængsel for hovedsagen.

Peter Brixtofte er tidligere skatteminister. Han blev valgt ind i byrådet i Farum i 1978. I 1985 blev han valgt til borgmester, en stilling, han besad til 2002, hvor han som følge af sagen trak sig som borgmester.

/ritzau/

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere