Thorning giver sine ministre lavere løn

Den nye regerings ministre må ligesom den foregående indstille sig på fem procent mindre løn på grund af krise

Når krisen kradser, så skal danske lønmodtagere holde igen med krav om højere løn.

Og det gælder også regeringens ministre. Ifølge statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil den nye regering videreføre den nedskæring af ministerlønninger med fem procent, som blev indført i 2010 under daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

- Vi har sagt meget klart, at man skal holde igen med lønningerne i krisetider, og det gælder også regeringens ministre, siger Helle Thorning-Schmidt.

Ifølge Helle Thorning-Schmidt vil de lavere ministerlønninger gælde frem til 2015. Dermed er det hele regeringens første periode, at ministrene må indstille sig på en lavere løncheck.

Hvad der skal ske efter 2015 meddelte Thorning ikke noget om, men det kan også afhænge af, om den økonomiske krise fortsætter med at presse Danmark.

Politikerne på Christiansborg har i den seneste tid også diskuteret, om politikere, der kom i Folketinget før 2007, kan stadig gå på pension som 60-årige.

Ifølge blandt andre Enhedslisten er der tale om en alt for dyr ordning, når almindelige danskere må indstille sig på kortere tid på pension og efterløn.

Da politikerne sidste år besluttede at hæve danskernes efterløns- og pensionsalder, undlod de nemlig at hæve pensionsalderen for folketingsmedlemmer, der er valgt før 2007.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere