Ny SF-kandidat skal redde Søvndal

Mette Touborg melder sig som ny kandidat til næstformandsposten i SF efter ønske fra flere stærke partifæller

Mette Touborg er klar til at tage kampen op om næstformandsposten i SF. (Foto: Uffe Frandsen/Polfoto)
Mette Touborg er klar til at tage kampen op om næstformandsposten i SF. (Foto: Uffe Frandsen/Polfoto)

Lejre-borgmester Mette Touborg kan blive kvinden, der får SF's hårdknude til at løsne sig. I går meldte hun sig som næstformandskandidat, men det er ikke noget hun selv har fundet på, erfarer Fyens Stiftstidende.

Hun er derimod kørt i stilling af en lille gruppe stærke SF'ere, der blandt andre omfatter miljøminister Ida Auken, udenrigshandelsminister Pia Olsen Dyhr og MF'er Steen Gade.

Det er et sidste forsøg på at undgå en dybere splittelse af partiet end den, offentligheden har været vidne til de seneste uger.

Den 38-årige Mette Touborg er vellidt i SF, og det er et forsøg, som den absolutte top i SF omkring Villy Søvndal og skatteminister Thor Möger Pedersen godt kan leve med.

Ifølge Stiftstidendes kilder har toppen indset, at det ikke gik, da den ville "bosse" dens kandidat, 3F'eren Mattias Tesfaye, igennem. Det forsøg stødte på grund - først og fremmest hos den lille, gamle kreds omkring Pernille Frahm.

Den modstand var forventet i partitoppen, men det overraskede, at en stor midtergruppe, heriblandt også de grønne, fulgte med. Denne gruppe, som har stor genklang i folketingsgruppen, ville ikke længere bare finde sig i, at Søvndal og især Möger tromlede ting igennem.

Mette Touborg er derfor kandidaten, der skal gyde en anelse olie på vandene inden weekendens landsmøde.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere