SF-fraktion vender sig mod skatteminister

Fremtrædende SF'ere vil have Thor Möger ud af magtfuld ledelse i partiet. Og det skal landsmødet bruges til

Partiet SF's love skal ændres, så man kun kan være medlem af partiets Daglige Ledelse, hvis man enten er valgt til SF's landsledelse eller er blevet valgt af danskerne til at sidde i Folketinget.

Det mener de to tidligere folketingsmedlemmer Leif Hermansen fra SF-Amager og Pernille Frahm fra SF-Frederiksberg.

Vedtages forslaget betyder det, at partiets skatteminister Thor Möger Pedersen skal smides ud af den Daglige Ledelse, skriver Ekstra Bladet.

Skatteministeren stiller nemlig ikke op til landsledelsen på partiets landsmøde i næste weekend. Og vælgerne har ved valget i efteråret ikke stemt ham ind i Folketinget.

Med forslaget bæres der endnu mere brænde til det bål, der blusser lystigt på SF-leder Villy Søvndals bekostning.

Thor Möger Pedersen har nemlig ikke kun den betroede post som skatteminister - han er også partiets chefstrateg.

- Det handler ikke om, at Thor har for meget magt. Det er et principielt forslag. Der skal være nogle demokratiske spilleregler.

- Og for at sidde i Daglig Ledelse skal man altså have mandat enten fra SF's landsmøde eller vælgerne, siger Leif Hermansen til avisen.

Også Pernille Frahm, der tidligere har dannet par med Villy Søvndal, afviser, at det handler om personer og kupplaner vendt mod skatteministeren:

- Det er helt i hegnet. Vores forslag er ikke rettet mod personer, men jeg står ved min kritik af, at vi har udnævnt en minister, der ikke opnåede valg ved folketingsvalget, siger hun til Ekstra Bladet.

Daglige Ledelse holder som regel møde en gang om ugen, og består af Villy Søvndal, Thor Möger Pedersen, landssekretær Turid Leirvoll, gruppeformand Pernille Vigsø Bagge, politisk ordfører Jesper Petersen samt næstformændene Tonni Hansen og Meta Fuglsang.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere