Hun kan kastes ind i SF-topkrigen

Villy Søvndal kan i dag fejre sin 60 års fødselsdag, mens kampen om næstformanden fortsætter. Nye kandidater bringes i spil

Mette Touborg nævnes som mulig næstformand-kandidat i SF (Foto: Uffe Frandsen)
Mette Touborg nævnes som mulig næstformand-kandidat i SF (Foto: Uffe Frandsen)

Når Villy Søvndal senere i dag får sendt familien væk igen, efter de har været til 60 års fødselsdag i Sdr. Bjert ved Kolding, så står den på nye overvejelser.

Mens han fordøjer tarteletterne og påskebryggen kan SF-formanden kigge nærmere på de nye navne, der bringes i spil som næstkommanderende i det minimerede regeringsparti.

Læs også:

Dansk politik SF-fraktion vender sig mod skatteminister

Ved familiefrokosten vil der formentlig blive anvendt både kniv og gaffel samt muligvis ligefrem ske.

Sådan er det ikke i resten af SF-toppen. Her klarer man sig alene med knivene.

Om et par uger skal der vælges næstformand eller måske ligefrem næstformænd.

Krigen står mellem opkomlingen Matthias Tesfaye, der er Søvndals kandidat, og Meta Fuglsang.

Blandt andre har Søvndals eks-kæreste, der også er eks-MF'er, Pernille Frahm været ude i et voldsomt forsvar for Fuglsang.

Slagsmålet om de to kandidater har resulteret i et forslag om, at partiet udstyres med to næstformænd - en model, der har været anvendt tidligere - hvilket jo også giver god logik, når formand hele tiden Villy rejser kloden rundt som udenrigsminister.

Måske 'kvindekamp'
Men uanset om man skulle vælge to formænd er det langtfra sikkert, at krigen er slut.

For så kommer der åbenbart endnu en kandidat.

- Nu er der en forståelse for, at en del af løsningen på den interne konflikt i SF kan være, at man vælger to næstformænd - Mattias Tesfaye og så en kandidat som ligesom kan accepteres bredt i partiet, og det er tilsyneladende ikke Meta Fuglsang, siger TV2s politiske redaktør Anders Langballe til TV2 News.

Kilder i SF siger til Politiken i dag, at denne nye kandidat kunne være SF-borgmester i Lejre, Mette Touborg, der også sidder i bestyrelsen i Kommunernes Landsforening.

Hun er datter af det navnkundige folketingsmedlem Kristen Touborg. På grund af påskeferie i Kina kan hun ikke kommentere oplysningerne.

I dagens udgave af Information næves det, at folketingskandidat og forkvinde for Mellemfolkelig Samvirke, Trine Mach ligeledes kunne være kandidaten, som ledelsen gerne ser valgt sammen med Tesfaye.

Hun præsenterede sig selv som kandidat på Facebook og beskrev sig som 'ræverød feminist'.

Men datoen for den opdatering var 1. april.

Nu spekuleres der i, at det kan være virkelighed på landsmødet den 13.-15. april.

0 kommentarer
Vis kommentarer