Små virksomheder får milliard til nye job

Der er hårdt brug for at mindre virksomheder får mulighed for at investere i nye job, siger Thorning

De små- og mellemstore virksomheder i Danmark skal have bedre mulighed for at investere, så de kan vokse og skabe nye job i Danmark under krisen.

Sådan lyder det fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), som på sit ugentlige pressemøde tirsdag præsenterede et lovforslag, der sikre 1,5 milliarder kroner til nye investeringer i de mindre virksomheder i Danmark.

Lovforslaget udmønter en bred politisk aftale mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative.

- Små- og mellemstore virksomheder har svært ved at skabe kapital til deres sunde investeringer. Det er en problemstilling, som vi har kredset om igennem lang tid, også da vi sad i opposition, siger Helle Thorning-Schmidt.

Aftalen betyder, at Vækstfonden får mulighed for at udstede ansvarlige lån til små- og mellemstore virksomheder inden for en ramme på en halv milliard kroner.

- Det er så meningen, at de finansielle institutter skal komme med yderligere en milliard, så der samlet bliver halvanden milliard kroner ny kapital til små- og mellemstore virksomheder, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun mener, at aftalen vil få betydning for virksomhedernes mulighed for at vokse.

- Jeg er ikke i tvivl om, at det vil give et skub til investeringer, job og vækst i mindre virksomheder i Danmark. Og der er heller ikke nogen tvivl om, at det er der meget hårdt brug for, siger Helle Thorning-Schmidt.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere