Politisk flertal for penge til voldsofre

Et bredt flertal i Folketinget tegner sig for at lave en særlig offerfond, som gerningsmænd skal betale til

Voldsofferet Marlene Duus trådte frem og fortalte sin historie. Det ser nu ud til at føre til politiske ændringer. (Arkivfoto: Henrik Schütt)
Voldsofferet Marlene Duus trådte frem og fortalte sin historie. Det ser nu ud til at føre til politiske ændringer. (Arkivfoto: Henrik Schütt)

Efter den seneste tids opildnede debat om ofre og gerningsmænd er et bredt flertal i Folketinget klar til at forbedre støtten til ofre for vold, rapporterer DR Nyheder.

Enhedslisten vil oprette en offerfond efter svensk forbillede, der skal hjælpe ofre for grov vold.

Den skal tvinge gerningsmændene til at punge ud til en særlig pengekasse, som betaler for psykologtimer, mentorordninger og forskning, lyder det.

Læs også:

Se også: Meyer fortryder PR-video

- Det sender et kraftigt signal om, at staten står på ofrenes side. Samtidig kan det sikre en hel del økonomiske ressourcer, siger Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, til DR.

De to oppositionspartier Venstre og Dansk Folkeparti er klar til at stemme for Enhedslistens forslag.

- Det bør ikke være samfundet, der skal betale til ofrene, hvis vi kan undgå det. Så kan gerningsmændene komme til at betale, siger DF's retsordfører Peter Skaarup.

Læs også:

Se også: Fængselsforbund: Behold prøveløsladelser

- Det er en idé, som er meget, meget svær at være imod, hvis man ønsker en bedre balance mellem hensynet til ofret og hensynet til gerningsmanden, siger Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen.

Forslaget om en offerfond stammer oprindeligt fra Socialdemokraterne, hvor man stadig taler varmt om idéen. Men det store regeringsparti vil dog ikke garantere, at man stemmer for Enhedslistens forslag.

- Jeg synes, en offerfond er en rigtig god idé. Men der skal også mere til end det, siger Socialdemokraternes retsordfører, Ole Hækkerup.

Læs også:

Se også: Psykolog: Alle voldelige mand bør i terapi

Han påpeger over for DR, at regeringen ventes at fremlægge en større, sammenhængende strategi for støtte og behandling af voldsofre i nær fremtid.

Modellen med en offerfond har ifølge Enhedslisten givet gode resultater i Sverige.

Her betaler en gerningsmand omkring 500 kroner til fonden. Penge, som bliver brugt til forskning, dokumentation og hjælp til ofre for vold, skriver DR Nyheder.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere