Minister: Positivt signal om kirkelukninger

Kirkeminister Manu Sareen (R): Det er også en mulighed at live kirken op igen i stedet for at lukke

I stedet for at lukke kirker, er det også en mulighed at live kirken op igen.

Det siger kirkeminister Manu Sareen (R) i en kommentar til en undersøgelse fra DR, der viser, at halvdelen af landets præster mener, at en kirke bør lukkes hvis der er for få kirkegængere.

- Selvfølgelig skal man kigge på, hvordan folkekirken bruger sine ressourcer bedst. Præster skal sammen med biskopper og menighedsråd se på den aktuelle situation. Men at live kirken op igen er også en mulighed.

- At man kigger på andre måder, at holde gudstjenester på, siger Manu Sareen og henviser til, at eksempelvis nogle kirker har taget hul på forfattergudstjenester.

DR undersøgelsen underbygger ministerens forventninger til det store arbejde, der sættes i gang med en ny styrelseslov for folkekirken den 16. april på Christiansborg, hvor hele det kirkelige landskab er inviteret.

- Det er rigtig positivt signal fra præsterne, og det underbygger mine forventninger til det store arbejde vi sætter i gang, siger Manu Sareen.

Ministeren ser frem til at få skudt arbejdet i gang med den nye styrelseslov.

- Det er kæmpestort. Gennem de seneste 150 år er det prøvet tre gange, blandt andet blev der arbejdet med det fra 1928 til 1940. Men tiden er moden, og det er, hvad jeg hører fra alle sider, siger Manu Sareen.

Den store konference skal sætte emner på dagsordenen, der skal arbejdes videre med i et udvalg efter et kommissorium.

- Alt vil blive muligt, undtagen at skille kirke og stat ad. Der vil også blive mulighed for at se på økonomien og på, hvordan man tager kirker ud af drift, siger Manu Sareen.

Der er ikke sat tid på, hvor længe et udvalg skal arbejde med den nye styrelseslov - det beror ifølge ministeren på en politisk forhandling.

- Det kommer an på hvor meget, der sættes på papiret den 16. april. Bliver der vildt meget at arbejde med, kræver det længere tid. Er der ikke så meget at arbejde med, kræver det kortere tid, siger Manu Sareen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere