PET-chef: Intet underligt i at ting slettes

Når følsomme personoplysninger ikke længere har betydning for PET's virksomhed, er det i orden at slette dem.

(AP Photo/Yves Logghe)
(AP Photo/Yves Logghe)

Hvis personfølsomme oplysninger ikke længere har betydning for PET's virksomhed er det i orden af slette dem. Det siger chefen for Politiets Efterretningstjeneste, Jakob Scharf, i en meget kortfattet udtalelse til Ritzau.

- Der er intet underligt i, at følsomme personoplysninger er blevet slettet, når de ikke længere har haft betydning for PET's virksomhed, fastslår Jakob Scharf.

PET-chefen ønsker imidlertid ikke hverken at be- eller afkræfte, om PET har slettet sagsmapper med efterretningsoplysninger om erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF), sådan som flere koldkrigshistorikere beskylder efterretningstjenesten for i BT skærtorsdag.

Ifølge PET-chefen er det hensynet til beskyttelsen af det enkelte menneske, der kan veje tungere end at bevare oplysninger.

Se også: PET mistænkt for at fjerne mappe om Sohn

- Det følger af reglerne for PET og er fastsat af hensyn til beskyttelsen af det enkelte individ, siger han.

SF's fungerende retsordfører, Meta Fuglsang, siger til Ritzau, at justitsminister Morten Bødskov (S) skal kræve en forklaring af PET på, hvorfor der tilsyneladende ikke længere findes noget arkiv med vækst- og erhvervsminister Ole Sohn (SF).

- Det er vigtigt, at der er ro omkring PET's arbejde. Derfor skal sådan en mistanke selvfølgelig behandles. Og den, der kan gøre det, er justitsministeren.

Blandt andre Thomas Wegener Friis, der er ph.d. i historie ved Syddansk Universitet vurderer over for BT, at risikoen for afpresning af erhvervs- og vækstministeren er et langt større sikkerhedsmæssigt problem end de rockerkontakter, der fik statsministeren til at udelukke Henrik Sass Larsen som minister.

Regin Schmidt, historiker og medlem af PET-Kommissionen, mener, at der blev sat en destruktion i gang for at undgå en optrævling af efterretningstjenestens overvågning af politikere. Det skete på et tidspunkt, da en sådan undersøgelse var sat i gang i Norge.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere