Villy får tæv af Helle og Margrethe

Kun to procent af vælgerne mener, at Villy Søvndal klarer sig bedst af partilederne i regeringen, viser ny måling

Villy Søvndal fredag, hvor han fejrede sin 60-års fødselsdag ved en reception. (Foto: Thomas Sjørup)
Villy Søvndal fredag, hvor han fejrede sin 60-års fødselsdag ved en reception. (Foto: Thomas Sjørup)

Villy er chanceløs mod Helle og Margrethe.

Sådan lyder danskernes klare dom i en ny Megafonmåling for Politiken og TV 2.

I målingen svarer blot to procent af de 1000 adspurgte, at Villy Søvndal er den af de tre partiledere i regeringen, der bedst tegner sit eget partis profil i regeringssamarbejdet. Til sammenligning peger 68 procent på økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) og 12 procent på statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Katastrofemålingen kommer efter en uge, hvor SF har været øverst på mediernes dagsorden - men mere for uro og skænderier i baglandet i forbindelse med det forestående kampvalg til næstformandposten i partiet, end for partiets politik.

LÆS OGSÅ: SF-ministre melder sig ind i intern strid

SF-formanden tager udadtil katastrofemålingen med ophøjet ro.

- Jeg har behov for at slå fast, at SF’s formand ikke bestemmes af meningsmålinger. Jeg er ikke sådan en, der smutter, fordi det begynder at blive lidt besværligt. Jeg bliver, hvis nogen skulle være i tvivl, fastslår Søvndal over for Politiken.

24 procent af de adspurgte mener endvidere, at Søvndal er den partileder, der bedst kan fremme SF’s politik, mens 39 procent mener, at Søvndal bør trække sig fra posten, hvis han ønsker at fremme SF’s politik.

0 kommentarer
Vis kommentarer