Venstre går ind i sag om dobbeltmorder

Venstres retsordfører kræver en garanti for, at den makedonske dobbelmorder, Naum Conevski, ikke bliver løsladt i sit hjemland

Karsten Laurtizen (V) har intet tilovers for den makedonske dobbeltmorder. Derfor vil han have en garanti for, at han ikke bliver sluppet fri i Makedonien. (Polfoto)
Karsten Laurtizen (V) har intet tilovers for den makedonske dobbeltmorder. Derfor vil han have en garanti for, at han ikke bliver sluppet fri i Makedonien. (Polfoto)

Venstre går nu ind i sagen om den sindssyge dobbeltmorder, Naum Conevski, som, ifølge Ekstra Bladets oplysninger, er ved at blive udvist til sit hjemland Makedonien.

Både anklagemyndigheden og lægerne på Sct. Hans anbefaler, at udvisningen nu kan ske. Det er Justitsministeriet, der skal træffe afgørelsen, men Københavns politi er imod udvisningen. Det erfarer Ekstra Bladet.

Politiet mener nemlig, at det er for risikabelt at udvise Conevski, da han tidligere har truet med at slå flere personer ihjel, fordi han mener sig uretfærdigt dømt.

LÆS OGSÅ: Sindssyg dobbelmorder på vej hjem

Derfor har Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, nu bedt justitsminister Morten Bødskov om en redegørelse.

- Der skal være en garanti fra de makedonske myndigheder, der sikrer, at han bliver tildelt en frihedsberøvet behandling og ikke bare bliver løsladt. Ellers må han blive siddende i dansk fængsel, indtil vi har fået den. Det har jeg ikke noget problem med, siger Karsten Lauritzen (V).

Retsordføreren er utryg ved, at Naum Conevski ikke har angret dobbeltdrabet på to drenge på Amager i 1984.

- De fleste angrer, når de har siddet inde i 28 år, bemærker Karsten Lauritzen, der ikke har meget sympati for Naum Conevski:

- Jeg har intet til overs for en person, der med koldt blod har myrdet to drenge.

Til spørgsmålet om, hvorvidt han ikke har tillid til lægernes afgørelse, siger han:

- I denne sag har jeg mere tillid til politiet ind til psykiaterne. Det er bedre at være på den sikre side end at løbe en risiko.

LÆS OGSÅ: Morderen førte dødsliste i fængslet

Karsten Lauritzen får fuld opbakning fra Tom Behnke (K), der er retsordfører for Konservative.

- Jeg er helt enig med Karsten Lauritzen. Vi skal have en garanti for, at han er under opsyn og ikke bare bliver løsladt. Ellers skal han ikke ud af Danmark. Men det er da hensigtmæssigt, at han fortsætter sin behandling under kontrol i Makedonien, hvis vi får den garanti, siger han.

Naum Conevski blev idømt fængsel på livstid og udvist. Men under afsoningen blev han sindssyg.

Igennem årene har myndighederne flere gange undersøgt de forhold, som den dømte vil møde ved en udvisning.

Nu mener embedsmændene ifølge Ekstra Bladet, at det er forsvarligt, fordi han i Makedonien vil blive behandlet for sin paranoia.

0 kommentarer
Vis kommentarer