Kommune kræver 810.000 for rengøringstyveri

Rudersdal Kommune vil have 810.000 kroner fra rengøringsfirma efter adskillige tyverier i kommunale bygninger

Rudersdal Kommune kræver, at Forenede Service betaler 810.000 kroner efter flere tyverier på skoler og børnehaver i kommunen, skriver Fagbladet 3F.

Kravet kommer, efter at kommunen har opgjort det samlede tab efter mere end 10 indbrud og tyverier af blandt andet computere. Tyverierne er sat i forbindelse med den rengøring, som Forenede Service har haft kontrakt på hos Rudersdal Kommune.

- Det er super ærgerligt, at vi er nået dertil, at sagen er opstået. Men jeg er tilfreds med, at sagen nu er blevet udredt, siger Henning Bach Christensen, direktøren for skoleområdet i Rudersdal Kommune til fagbladet.

Fagbladet 3F har tidligere afsløret, at blandt andet Nordsjællands Politi kædede tyverierne sammen med udenlandsk rengøringspersonale på stederne.

Sidste år var Forenede Service, der er landets næststørste rengøringsselskab, ligeledes involveret i en tyverisag. Dengang delte selskabet en regning på cirka 250.000 kroner med Gribskov Kommune.

Direktøren for Forenede Service, Poul Krogh, oplyser ifølge Fagbladet 3F i et brev til Rudersdal Kommune, at virksomheden som følge af et par af tyverierne har opsagt og bortvist en underleverandør med øjeblikkelig virkning.

I brevet lover direktøren samtidig, at Rudersdal Kommune bliver holdt "skadesløs" i tyverisagerne.

Ifølge skoledirektøren endnu ikke modtaget pengene fra Forenede Service.

0 kommentarer
Vis kommentarer