Engell: Villys nedtur kan koste regeringen livet

Krisen i SF ender med at trække Socialdemokraterne med og skræmme De Radikale væk, vurderer Hans Engell

Villy Søvndals nedtur truer regeringen på livet, vurderer Hans Engell (Foto: ekstrabladet.dk)
Villy Søvndals nedtur truer regeringen på livet, vurderer Hans Engell (Foto: ekstrabladet.dk)

Krisen i regeringspartiet SF kan vise sig at få konsekvenser, der rammer langt ud over partiets egne rækker.

Det vurderer ekstrabladet.dk's politiske kommentator, Hans Engell. Han mener, at SF og Villy Søvndals katastrofekurs kan ende med at koste regeringen livet.

- Hvis SF ikke kan samarbejde efter landsmødet, og stemningen bliver god igen, så går de fra asken og i ilden. Så kan SF godt regne med at ryge ned på 5 procent til næste valg. Men det helt store problem bliver, at deres nedtur trækker socialdemokraterne mere og mere med. Så risikoen er, at SF's nedtur koster hele regeringsprojektet. Det får jo også de radikale til at bakke ud. De gider ikke se på den her politiske uskaprhed, siger han.

LÆS OGSÅ:

Villy Søvndal fredag, hvor han fejrede sin 60-års fødselsdag ved en reception. (Foto: Thomas Sjørup) Dansk politik Villy får tæv af Helle og Margrethe

Derfor bliver bliver Villy Søvndal nødt til at træde i karakter som formand for SF, hvis partiet skal have vendt bøtten, fastslår Hans Engell.

- Nu går han ud og kommenterer på den her mildest talt dårlige måling for at genvinde initiativet. For han har skjult sig alt for længe og været for neddykket. Mens balladen om Tesfaye og kritikken fra Frahm har stået på, har Villy været en katastrofe. Han burde have været mere synlig og slået til i debatten. Han har fejlvurderet situationen op til landsmødet, siger han.

LÆS OGSÅ: Dansk politik Tesfaye: Jeg er ikke en ny Ole Sohn Tesfaye: Jeg er ikke en ny Ole Sohn

Hans Engell erkender dog, at det kan blive svært for den detroniserede formand at få partiet tilbage på sporet.

- Partiets målinger er elendige. Hans egne målinger er dårlige. Der er uenighed så langt øjet rækker i partiet. Sådan noget falder altså hårdt på en partileder. Plus at man skal ikke glemme, at det her er kulminationen efter en dårlig valgkamp, for få ministerposter, masser af valgbrud, droppede mærkesager og meget mere. Der er mange frustrationer, der får afløb nu. Og det har Villy ikke set komme. Han troede det gik okay, siger han.

1 af 2 Der har ikke været meget at fejre for Villy Sønvdal i den seneste tid. Lige pånær hans 60 års fødselsdag i fredags (Foto: Thomas Sjørup)
2 af 2 Villy Søvndals nedtur truer regeringen på livet, vurderer Hans Engell (Foto: ekstrabladet.dk)
0 kommentarer
Vis kommentarer