Möger, Auken og Dyhr: Vi slås for arbejderne

Tre markante SF-ministre søger at lægge låg på strid med fælles udtalelse.

- SF er et parti, der kæmper til gavn for lønmodtagerne og de små i samfundet, når det handler om fordeling af samfundets ressourcer.

Sådan lyder det i en fælles udtalelse fra tre SF-ministre, der de seneste dage har virket til at være særdeles uenige om SF's politiske profil.

Miljøminister Ida Auken, handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr og skatteminister Thor Möger Pedersen understreger, at SF både er et arbejderparti og et folkeparti.

I et stort opsat interview i Politiken søndag kunne det ellers se ud til, at Ida Auken og Pia Olsen Dyhr er rygende uenige med Thor Möger Pedersen.

- Vi er ikke et parti for snævre interesser. Vi er et parti, der både kan have arbejdere og kan have akademikere, siger Ida Auken til Politiken.

Striden står mellem de, der mener, SF skal være et arbejderparti, der varetager de lavtlønnede lønmodtageres interesser, samt de der ønsker et folkeparti, som appellerer bredere.

Til Politiken har næstformandskandidat Mattias Tesfaye blandt andet sagt, at SF er nødt til at tage et "politisk fravalg" i forhold til, hvem partiet skal appellere til.

Og i Jyllands-Posten definerede Thor Möger Pedersen "bankdirektører, overlæger, professorer, advokater, topchefer, ejendomsspekulanter" som grupper, SF skal vende ryggen til.

Men nu forsøger ministrene at mane indtrykket af uenighed i jorden.

- Vi har plads til alle i SF - både arbejdere og akademikere - og styrken ved vores parti er, at vi historisk har bygget alliancer mellem forskellige grupper i samfundet. Det skal vi blive ved med, udtaler de tre SF ministre.

Samtidig understreger Ida Auken på sin Facebook-profil, at interviewet i Politiken ikke skal ses som en kommentar til Mögers udtalelser.

- Politiken-interviewet er givet i tirsdags og har samme budskab som Villy Søvndal igår: stop de falske modsætninger om, hvem SF er parti for, skriver hun.

SF holder landsmøde om to uger. På forhånd har den kendte debattør og fagforeningsaktive Mattias Tesfaye meldt ud, at han går efter at vippe Meta Fuglsang af pinden som SF's næstformand.

0 kommentarer
Vis kommentarer