SF-ministre melder sig ind i intern strid

Ida Auken og Pia Olsen Dyhr stiller sig kritiske over for de partifæller, som kalder SF for et arbejderparti.

To markante SF-profiler melder sig nu på banen i striden om partiets politiske fremtid.

Både miljøminister Ida Auken og handelsminister Pia Olsen Dyhr siger i et interview med Politiken, at det er nødvendigt at sætte foden ned i kampen om partiets sjæl.

- Vi står over for et strategisk valg, og det, vi understreger, er, at vi er et folkeparti, siger Pia Olsen Dyhr til avisen.

Det er kampen om næstformandsposten, der har startet det interne opgør om partiets retning.

Folkeparti vs arbejderparti
Striden står mellem de, der mener, SF skal være et arbejderparti, der varetager de lavtlønnede lønmodtageres interesser, samt de der ønsker et folkeparti, som appellerer bredere.

- Vi er ikke et parti for snævre interesser. Vi er et parti, der både kan have arbejdere og kan have akademikere, siger Ida Auken til Politiken.

Dermed stiller de to SF-ministre sig over for skatteminister Thor Möger Pedersen og næstformandskandidaten Mattias Tesfaye, der begge har meldt ud, at de ønsker et arbejderparti.

Til Politiken sagde Tesfaye blandt andet, at SF er nødt til at tage et "politisk fravalg" i forhold til, hvem partiet skal appellere til.

Og i Jyllands-Posten definerede Thor Möger Pedersen "bankdirektører, overlæger, professorer, advokater, topchefer, ejendomsspekulanter" som grupper, SF skal vende ryggen til.

- SF er for alle
Det får Pia Olsen Dyhr til at lange skarpt ud efter Mögers og Tesfayes fremstilling af partiet.

- Vi skal ikke opstille falske modsætninger. SF er for alle, siger hun og fortsætter:

- Da Aksel Larsen skulle stifte SF, var der et forslag på bordet om, at SF skulle hedde 'Socialistisk Arbejderparti'. Han ville ikke acceptere det navn ud fra, at SF skulle være for de mange.

Partiformand Villy Søvndal ønsker ikke at kommentere direkte på, at hans ministre åbent diskuterer partiets linje, men opfordrer i stedet til, at hans partifæller indstiller kritikken.

- Det er en fjollet diskussion. Er der nogen, der ønsker, at det kun er bestemte grupper, der er velkomne i SF? Nej, siger han til Politiken.

0 kommentarer
Vis kommentarer