SF-strid deler partiets landsledelse

Spørgsmålet om hvorvidt SF skal være et arbejderparti eller et parti for alle deler partiets landsledelse.

- Landsledelsen er delt op 50/50.

Sådan lyder svaret fra Vibeke Rosenørn, der sidder i SF's landsledelse, på spørgsmålet om hvorvidt landsledelsen bakker op om den såkaldte Thor Möger-fløj, der siger, at SF er et arbejderparti, eller den modsatte fløj, der mener, at partiet er for alle.

Men Vibeke Rosenørn understreger, at det er en vigtig politisk diskussion, der lige nu foregår i SF, og at den ikke giver intern strid, som medierne ellers beretter om.

- Vi har et formidabelt godt samarbejde, vi er ikke sure på hinanden, og der foregår ikke lobbyarbejde fra fløjene. Men vi har forskellige udgangspunkter, og det er vigtigt, at vi nu finder ud af, hvad der er rygraden i SF, siger Vibeke Rosenørn.

Hun bakkes op af kollegaen fra landsledelsen, Trine Pertou Mach, der er enig i, at landsledelsen er delt op i to i spørgsmålet om partiets fremtidige politiske linje - men at det er en vigtig, politisk diskussion at tage.

- Politik er hjerteblod for os alle sammen, og SF'ere er diskussionslystne, så jeg synes ikke, at der er noget odiøst i, at diskussionen kører på den måde, den gør, siger Trine Pertou Mach.

Selv tilhører hun den fløj, der mener, at SF er et parti for alle.

- Jeg er enig i det "arbejderfløjen" siger om, at det handler om en form for klassekamp anno 2012, men jeg synes ikke, at man er en rigtig socialist alene givet ens tilknytning til arbejdsmarkedet, siger hun.

På den anden fløj, som skatteminister Thor Möger repræsenterer, finder man Kasper Bjerring, der også sidder i SF's landsledelse. Han mener, at SF har mistet taget i de brede lønmodtagergrupper.

- Venstrefløjen har manglet respekt for folk, der går på arbejde, som burde ligge meget dybt i den fløj, der er opstået i arbejderbevægelsen, siger han og tilføjer:

- Det venstreorienterede projekt kan kun bæres igennem, hvis det er rodfæstet i de nederste to tredjedele af befolkningen.

Landsledelsen mødes til landsmøde 13.-15. april for at sammensætte et nyt principprogram. Derefter skal partiets nye næstformand vælges af landsledelsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer