Lektor: Opgøret handler om SF's dna

Kampen om næstformandsposten i SF er blevet til en diskussion om partiets dna og formand, vurderer ekspert.

Det var kampen om næstformandsposten i SF, der startede det interne opgør i partiet, men nu stikker striden meget dybere - og rækker helt op til formandsposten.

Det vurderer Rasmus Jønsson, der er ekstern lektor i politisk kommunikation på Roskilde Universitet og tidligere spindoktor for Ny Alliance.

- Det her er meget større end næstformandsopgøret. Det handler om, hvad partiets dna skal være, og hvem der skal være formand, siger Rasmus Jønsson.

Han understreger dog, at Villy Søvndal endnu ikke er presset til at gå af.

- Men det er klart, at med de meget dårlige meningsmålinger, så gør han sig overvejelser om, hvorvidt han skal fortsætte som både udenrigsminister og formand for partiet, siger Rasmus Jønsson.

Han vurderer, at Villy Søvndal skal foretage sit valg inden for et års tid.

- Hvis der skal komme en ny formand inden næste valg, så skal det gerne ske inden for et år, så den nye formand kan finde sig til rette, inden danskerne skal stemme igen, siger Rasmus Jønsson.

I den seneste meningsmåling fra Megafon står SF for første gang i Villy Søvndals tid som formand til at få under seks procent af stemmerne. Og Rasmus Jønsson er ikke i tvivl om, at det er den interne strid, der koster stemmer.

- Den interne ballade er meget lidt køn at se på for vælgerne, og det er bestemt ikke vitaminpiller for meningsmålingerne, siger han.

Og selv om Villy Søvndal kræver ro efter den interne strid, fortsætter opgøret lidt endnu, hvis man spørger Rasmus Jønsson.

- Villy Søvndal siger, at det er medierne, der har skabt det her, men man skal ikke kende mange journalister for at vide, at SF'erne er enormt aktive og ringer rundt til alle medier for at komme ud med deres budskaber, siger Rasmus Jønsson.

Han nævner sundhedsminister Astrid Krag og miljøminister Ida Auken som to gode kandidater til SF's næste formand, men understreger, at "ingen for alvor har stemplet ind i kampen".

0 kommentarer
Vis kommentarer