Annonce:
Annonce:

V-profil i dobbeltspil: Ville score kassen på betalingsring

Martin Geertsen forsøgte sidste år at sælge systemer til en betalingsring til Københavns Kommune

Martin Geersten skar for, da Venstre fejrede betalingringens død. Mindre end et år tidligere forsøgte han at sælge systemer til en betalingsring til Københavns Kommune. (Foto: Jens Dresling)
Martin Geersten skar for, da Venstre fejrede betalingringens død. Mindre end et år tidligere forsøgte han at sælge systemer til en betalingsring til Københavns Kommune. (Foto: Jens Dresling)
Annonce:
Følg Politik

Martin Geertsen var for kort tid siden Venstres frontfigur i den vellykkede kamp mod den betalingsring rundt om København, som regeringen havde planer om at gennemføre.

Læs mere: Geertsen: Ingen hoveren fra vores side

Men sidste år havde Geertsen en helt anden rolle i forhold til betalingensringen. Her forsøgte han nemlig at få Københavns Kommune til at investere i systemer, som kunne bruges til en betalingsring.

Ekstrabladet.dk har fået en aktindsigt i en henvendelse fra Martin Geertsen til Københavns Kommune sidste år.

På det tidspunkt arbejde Geertsen hos konsulentfirmaet Rud Pedersen. Geertsen skriver den 30. marts 2011 til daværende teknik- og miljø borgmester Bo Asmus Kjeldgaard, at han har en kunde, østrigske Kapsch TrafficCom, som har systemer, der er gode til at opkræve vejafgifter.

Annonce:

"Vælger man det rigtige system vil det være både nemt og billigt at udvide det til eksempelvis opkrævning af parkeringsafgifter eller en betalingsring for privatbiler.", skriver Geertsen til SF-borgmesteren.

Geertsen blev godt et halvt år senere valgt til Folketinget, og så skiftede han hest. Fra at være sælger af systemer til at lave en betalingsring, blev han førstemand i kampen mod selvsamme system.

Han erkender, at det handler om penge.

- Det er cool cash for at sige det lige ud. Det havde ikke så meget at gøre med, hvad jeg mener dybest inde i min sjæl.

Læs mere: S-borgmester flirter med Venstre

- Det er virker som om, at du arbejder for en betalingsring, hvis du tjener penge på det, men er imod, når du bliver politiker. Er det rigtigt?

- Ja. Jeg var ansat til at varetage de virksomheders interesser, så jeg kunne tjene nogle penge. Så ja, det var cool cash.

- Hvordan jongelerer du med de kasketter og finder ud af, hvornår du skal være for, og hvornår du skal være imod?

Annonce:

- Det gør man ved ikke at gøre det på samme tid. Derfor kappede jeg båndene til det sted, hvor jeg arbejdede, med det samme, jeg blev valgt til Folketinget.

- Vil du være klar til at arbejde for en betalingsring igen, hvis du fik penge for det?

- Nej, det ville nok lige være at stramme den. Men hvis man gerne vil være konsulent, skal man ikke have nogle fine fornemmelser i forhold til, hvem man arbejder for, siger Martin Geertsen.

Geertsen gruppefælle Søren Pind har også været igennem en kovending i forhold til betalingsring. Ekstra Bladet kunne før valget fortælle, at Søren Pind var tilhænger af betalingsringen, da han sad som borgmester i København, men ændrede mening, da han flyttede kokntor til Christiansborg.

Læs mere: Pinds mange meninger

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fra i dag skal hun kaldes for Sylteminister
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: