Annonce:
Annonce:

Kulturministeren udsat for grov chikane

Kulturminister Uffe Elbæk (R) udsat for grov, homofobisk chikane af Se & Hør-'journalist', da han skulle i cirkus med sin familie. - Chokerende og grænseoverskridende, siger han

Uffe Elbæk anser episoden med Se & Hør-'journalisten' for at være i den slemme ende af grovhedsskalaen. (Foto: Henning Hjorth)
Uffe Elbæk anser episoden med Se & Hør-'journalisten' for at være i den slemme ende af grovhedsskalaen. (Foto: Henning Hjorth)
Annonce:
Følg Politik

Det, der skulle have været en sjov aften i cirkus med familien, udviklede sig i aftes hurtigt til en chokerende og ydmygende oplevelse for kulturminister Uffe Elbæk (R).

Da han troppede op ved indgangen sammen med sin 85-årige mor, sin svigerdatter, barnebarn og kæreste, blev han opsøgt af et kamerahold, som bad om et interview.

Savsmuld eller artistdrenge
Jornalisten, der var sendt ud af Se & Hør, havde dog ikke just tænkt sig at spørge ind til politiske eller cirkus-relaterede emner, og samtalen udviklede sig hurtigt meget ubehageligt.

- Det er så første gang at en homoseksuel kulturminister skal i cirkus, lagde intervieweren ud, og før en befippet Uffe Elbæk nåede at bemærke hvad der foregik, eskalerede det til regulær chikane.

Annonce:

- Hvad glæder du dig mest til at se? Savsmuldet eller de unge artistdrenge, lød det fra journalisten, hvorefter Elbæk valgte at afbryde interviewet.

Godt min mor er døv
Dagen derpå er han stadig hovedrystende over for oplevelsen.

- Det er under lavmålet, og også rent principielt går det langt over grænsen for forholdet mellem journalister og politikere, siger Uffe Elbæk, der er åbent homoseksuel og lever i et registreret parforhold.

- Det ødelagde absolut en del af min aften, og min familie var også målløse. Jeg er virkelig glad for, at min mor er ved at være stokdøv. Men både min svigerdatter og min kæreste kunne godt mærke, at det havde gjort indtryk på mig, og vi brugte en del af forestillingen på at snakke om det, siger Elbæk til ekstrabladet.dk.

Annonce:

Undskyldning fra Se & Hør
- Jeg synes ikke, min seksualitet har noget at gøre med min ministerpost eller med cirkus for den sags skyld, siger Elbæk, som har fået en uforbeholden undskyldning af Se & Hørs chefredaktør, Kim Henningsen.

- Han siger, at det ikke var en rigtig journalist, men en udsendt fra et satireprogram, som de arbejder sammen med. Jeg har accepteret undskyldningen, men jeg synes stadig, det er langt over stregen og dybt problematisk at klæde folk af på den måde.

Intervieweren arbejder for comedy-portalen funnyhaha.dk, der ejes af Casper Christensen.

Massiv støtte på Facebook
Uffe Elbæk har valgt at skrive om oplevelsen på sin Facebook-profil.

- Jeg har besluttet mig for at delagtiggøre folk i episoden, fordi den er så grænseoverskridende og principiel, siger han til ekstrabladet.dk.

På Facebook er støtten til kulturministeren massiv, mens Se & Hør må lægge ryg til en del skæld ud.

- Føj for pokker, skriver kollegaen Johanne Schmidt-Nielsen, mens tv-værten Jes Dorph-Petersen begiver sig ud i en gang tyk sarkasme:

Annonce:

- Ufattelig sjov satire... Hoho, skriver han som støttetilkendegivelse til ministeren.

OPDATERET kl. 11.02: Se & Hør har udsendt en pressemeddelelse, hvori chefredaktør Kim Henningsen tager skarp afstand fra chikanen af Uffe Elbæk.

- Der er kun én ting at sige: Det er ikke godt nok. Der er ingen der skal finde sig i det, som Uffe blev udsat for i går, og der er ingen, der arbejder for SE og HØR, der skal opføre sig sådan. Grænsen mellem skarp satire og dårlig smag er hårfin og pågældende komiker ramte ved siden af skiven i går. Vi er glade for samarbejdet med FunnyHaHa, men fremover vil de ikke optræde på vegne af SE og HØR ved offentlige arrangementer, skriver Kim Henningsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: