Danskerne: Nej tak til kønsfordeling

80 procent af danskerne er imod kvindekvoter i danske bestyrelser. Alligevel er S og SF fast besluttet på at indføre ordningen

Står det langt størstedelen af danskerne, bør politikerne droppe al snak om indførelse af kvindekvoter i danske bestyrelser (modelfoto)
Står det langt størstedelen af danskerne, bør politikerne droppe al snak om indførelse af kvindekvoter i danske bestyrelser (modelfoto)
Følg Politik

Behovet for at indføre kvindekvoter er i lang tid blevet diskuteret blandt folketingspolitikerne.

Men et markant flertal af danskerne viser sig nu at være imod kvoter for, hvor mange kvinder der skal sidde i danske virksomheders bestyrelser.

Således svarer hele 79,6 procent i en meningsmåling lavet af Rambøll Management/Analyse Danmark for Morgenavisen Jyllands-Posten, at de er imod faste grænser for antallet af kvinder i bestyrelseslokalerne.

Kvinderne også imod
75 procent af de adspurgte kvinder vil heller ikke have kvoter, mens folk over 65 år er den aldersgruppe med færrest modstandere: Her er "kun" 73,9 procent imod kvoter.

LÆS OGSÅ:

Dansk Erhverv: Kvinder vil ikke være ledere

Blandt regeringens egne vælgere er der modstand fra 74,2 procent, viser tallene. Det kommer bag på Caspar Rose, som er professor i selskabsret og corporate governance på Copenhagen Business School (CBS).

- Jeg er overrasket, fordi der har været stor politisk fokus på kvoterne, og det har virket til, at det var en vindersag. Men noget tyder på, at politikerne alligevel ikke har befolkningen med sig, siger han.

Politikerne ligeglade
Ifølge Caspar Rose vil kvoter have stor indflydelse på ledelsesretten i virksomhederne, så han opfordrer til, at politikerne helt opgiver de faste grænser.

LÆS OGSÅ:

Kvindekvoter kan være på vej i politik

Men det kommer ikke til at ske. Ligestillingsordførerne fra S og SF er for kvoter, fordi det er den løsning, der virker bedst og hurtigst, lyder det.

- Der er sket alt for lidt de seneste 10 år, så jeg tror ikke, vi kommer uden om lovgivning på området. Kvoter er hverken populære eller kønne - men de virker, og det er det vigtigste, siger ligestillingsordfører for Socialdemokraterne, Rasmus Horn Langhoff.

Også regeringens støtteparti, Enhedslisten, vil indføre faste kvoter, så flere kvinder kan nå toppen af dansk erhvervsliv.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+