Pind belønnede homohadere med millioner

Homo-hykler: Søren Pind er gnaven over støtte til Uganda - men han glemmer lige noget

Den tidligere udviklingsminister Søren Pind ( V) besøgte sidste år Uganda. Nu vil han skære i deres ulandsbistand, hvis de indfører dødsstraf for homoseksualitet (FOTO: SØREN CHRISTIAN BECH).
Den tidligere udviklingsminister Søren Pind ( V) besøgte sidste år Uganda. Nu vil han skære i deres ulandsbistand, hvis de indfører dødsstraf for homoseksualitet (FOTO: SØREN CHRISTIAN BECH).
Følg Politik

Søren Pind ( V) var i sidste uge ude med en skarp kritik af udviklingsminister Christian Friis Bach ( R).

Søren Pind anklagede ministeren for at være for blødsøden over for Uganda, fordi han ikke ville skære i landets ulandsbistand, på trods af at de vil indføre dødsstraf for homoseksuelle.

- Jeg meddelte sidste år Uganda, at det ville få en klar økonomisk konsekvens, hvis den lov blev vedtaget.Der skal være en klar konsekvens. Vi kan ikke operere et sted, hvor man slår homoseksuelle ihjel, fordi de er homoseksuelle, sagde Venstre-politikeren til Politiken.

Men da Søren Pind selv besad posten som udviklingsminister tilbage i 2010 valgte han at smide over 160 millioner kroner ekstra i Tanzanias bistandspose, så det samlede ulandsbidrag blev 692 millioner kroner.

Det skete på trods af, at Tanzania straffer homoseksualitet med 30 års fængsel, hvilket er 16 år mere end for eksempel Ugandas nuværende lovgivning.

LÆS OGSÅ:

Regionsråd bruger millioner på studieture

Den forskelsbehandling vækker vrede hos de radikale, der kalder Søren Pind for hyklerisk og dobbeltmoralsk.

- Det er hyklerisk at fare ud på den måde og sige, at vi skal skære i støtten til Uganda, når han gjorde det modsatte med Tanzania. Han har åbenbart ikke taget sig tid til at sætte sig ind i, at de har en uligeværdig lovgivning. Det er dobbeltmoralsk, siger udviklingsordfører i partiet Lone Loklindt ( R).

Hun vil ligesom sin kollega Christian Friis Bach ( R) ikke høre tale om at pille ved ulandsbistanden til hverken Uganda eller Tanzania.

- Vi går ikke ind for den her straffepædagogik. Det er vigtigt, at vi fastholder støtten, så vi kan være med til at ændre lovgivningen og forbedre de her lande. Hvis vi trækker os, så overlader vi det bare til dem selv, siger Lone Loklindt.

LÆS OGSÅ:

Så dyr var Løkkes rygekabine

Søren Pind ønskede ikke at kommentere sagen, da Ekstra Bladet i dag fangede ham på vej til sit kontor på Christiansborg. Han henviste i stedet for til et skriftlig svar, som hans presserådgiver i samme øjeblik sendte til os.

- Mig bekendt blev den pågældende del af den tanzanianske straffelovgivning ikke til, mens jeg var minister, og jeg mindes ikke at være blevet orienteret om den pågældende lovgivning.

- Min holdning i forhold til spørgsmålet er den samme, uanset om er tale om det ene land, eller det andet. Nemlig at Danmark skal gøre, hvad der står i vores magt for at forhindre den form for grotesk undertrykkelse af homoseksuelles rettigheder, skriver Søren Pind i e-mailen.

Men meget tyder på, at Søren Pind ikke havde sat sig ordentlig ind i lovgivningen i Tanzania. Lovgivningen mod homoseksuelle eksisterede nemlig, da Søren Pind var udviklingsminister. Strafferammen på op til 30 år for at være homoseksuel trådte i kraft i Tanzania tilbage i 2002, oplyser Udenrigsministeriet.

Alene i Afrika straffer 38 lande homoseksualitet med alt lige fra bøde til dødsstraf.

Afstemning

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+