Venstre vil se regningen før de betaler

Regeringen må præsentere sin samlede regning, før Venstre vil betale, siger gruppeformand Kristian Jensen

Regeringen kan ikke kræve, at Venstre betaler førtidsreformen og fleksjob med bind for øjnene. Derfor må regeringen først give sit bud på den samlede regning for reformer af kontanthjælp, trepartsforhandlinger, skat og en økonomisk 2020-plan.

Sådan siger Venstres gruppeformand, Kristian Jensen, til statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), som opfordrer Venstre til at trække i arbejdstøjet i stedet for at tale proces.

- Jeg kan ikke forstå, hvorfor regeringen ikke vil fremlægge en samlet plan for, hvilke udfordringer Danmark står overfor. Regeringen må selv have en interesse i at vide, hvor store udfordringer de har skabt, siger Kristian Jensen.

Han henviser til finanslovens fem milliarder kroner i højere skatter og afgifter samt et farvel til såkaldte fattigdomsydelser, som fjerner arbejdsdygtige folk fra arbejdsmarkedet.

Kristian Jensen afviser, at Venstre fører visnepolitik og ligger i hængekøjen. Det skriver forskningsminister Morten Østergaard (R), justitsminister Morten Bødskov (S) samt skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) onsdag i Berlingskes kronik.

- Vi har ingen hængekøje i Venstres folketingsgruppe. Vi arbejder på at få gennemført en god førtidspensionsreform, som både kan hjælpe danskere videre i deres liv, men også kan skabe en milliardbesparelse til at styrke vores fælles økonomi, siger Kristian Jensen.

Venstre vil kende den samlede regning, så de ikke bagefter tvinges til at opkræve endnu flere penge fra førtidspensionisterne. Det vil hverken være fair eller ordentligt, mener gruppeformanden.

VK-regeringen betalte en stor del af regningen i 2011 med efterlønsreform og halvering af dagpengeperioden til to år, påpeger Kristian Jensen.