S vil ikke have maoistisk trafik

ekstrabladet.dk's læsere hjælper regeringens kommende trængselskommission med gode ideer. S og SF lytter som udgangspunkt gerne til forslagene, men køber ikke alt ...

Socialdemokraterne og SF værdsætter forslagene fra ekstrabladet.dk's læsere til mindre trængsel i København. (Foto: Finn Frandsen)
Socialdemokraterne og SF værdsætter forslagene fra ekstrabladet.dk's læsere til mindre trængsel i København. (Foto: Finn Frandsen)

S og SF's politiske trafikulykke - tidligere kendt som betalingsringen - er puttet i en kommission.

'Trænglseskommissionen' skal ganske vist have sine forslag klar 1. januar 2013. Men kommissionsarbejde har det som bekendt med at trække ud.

Kommissionen er endnu ikke nedsat, og formanden for butikken ej heller fundet.

Læs også: Trafikordfører: I skulle have spurgt mig

Derfor er ekstrabladet.dk's læsere sat på sagen - og de gode ideer til kommissionen vælter ind.

- Det lyder godt, dem vil vi da gerne høre, siger transportordfører for Socialdemokraterne, Rasmus Prehn.

Allan K. foreslår kun at lade bilisterne køre hver anden dag: de med ulige nummerplader på ulige datoer og lige plader på lige datoer. Hvad synes du om forslaget?

SF: Vi lytter efterhånden til alt
- Det lyder lige lovlig kinesisk. Og det tror jeg ikke har nogen gang på jord. Det vil være et kæmpe indgreb i folks frihed, siger Rasmus Prehn til ekstrabladet.dk.

De kunne bare købe to biler og skifte mellem dem, tilføjer han.

Prehn, der har talt varmt for betalingsringen, inditl S- og SF-toppen tirsdag lagde den i graven, kalder nummerpladeforslaget for 'et rigidt system'.

Læs også: Det sagde de om betalingsringen

- Jeg påskønner selvfølgelig kreative ideer. Men dét er et forslag, der hører mere til i en maoistisk, kinesisk kontekst, siger Ramus Prehn.

Heller ikke SF's trafikordfører, Anne Baastrup, er pjattet med ideen.

- Jeg har det sådan nu, at jeg lytter til hvad som helst. Men lige det her, tror jeg ikke vækker genklang hos den almindelige bilist, siger hun til ekstrabladet.dk.

Hjælp den endnu ikke nedsatte kommission; skriv dine forslag til at reducere trængslen nedenfor eller send en mail til mir@eb.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer