SF-minister: Vi tør godt svære reformer

Skatteminister Thor Möger Pedersen lægger ikke skjul på, at det er en ny tid for venstreorienterede.

Skatteminister Thor Möger Pedersen. Foto: Joachim Adrian/POLFOTO
Skatteminister Thor Möger Pedersen. Foto: Joachim Adrian/POLFOTO

- Modigt.

Sådan betegner skatteminister Thor Möger Pedersen dagens udspil om kraftige reformer fra KL-formanden Jan Trøjborg (S) overfor Clement Søndag.

- Det er en ny tid for alle venstreorienterede. Det handler ikke længere om at dele gaver ud, som de borgerlige gjorde i et årti, hvor de privilegerede var i fokus.

- Nu handler det om at fordele byrderne rimeligt, så alle bidrager, siger skatteministeren til Clement Søndag.

Skatteminister Thor Möger Pedersen ser to muligheder: En vej, hvor politikerne kun småjusterer og dermed får regnskaberne til at stemme her og nu.

- Og en vej, hvor man er mere ambitiøs, hvor man, som regeringen ønsker det, sikrer penge til at investere på udvalgte områder ved at turde gennemføre de større - og sværere - reformer. siger han.

KL-formand Jan Trøjborg (S) understreger søndag i Jyllands-Posten, at der er behov for store reformer, hvis ikke kommunernes økonomi skal udhules.

Kommunernes Landsforening foreslår grundlæggende reformer af indkomstoverførslerne for at få råd til fremtidens velfærdssamfund. Blandt andet en nedskæring af fleksjob-ordningen, så det bliver sværere at få fleksjob.

Fjernelse af SU-støtten til de studerende på landets kandidatuddannelser, som i stedet skal have mulighed for at få SU-lån. Unge skal ikke længere kunne få tilkendt permanent førtidspension.

Og der skal indføres en lavere satsregulering til pensionister og kontanthjælpsmodtagere, er blandt de forslag, KL er kommet med.

Regeringens støtteparti, Enhedslisten, har kaldt forslagene for højreorienterede.

0 kommentarer
Vis kommentarer