Regeringen udskyder magasinmoms

Regeringen vil undersøge, om det er et brud på internationale regler at lægge moms på udenlandske magasiner.

Det har tilsyneladende gjort indtryk på skatteministeren, at det amerikanske tidsskrift National Geographic har advaret Danmark mod at gå enegang og lægge moms på udenlandske blade trykt udenfor EU.

I hvert fald har skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) nu besluttet at udskyde den del af lovforslaget L12, som omhandler en ændring af momsloven om moms på magasiner trykt uden for EU. Ændringen ville betyde, at magasiner vil blive pålagt moms, uanset hvor de er trykt.

Men skatteministeren er nu kommet i tvivl om, hvorvidt lovændringen er i strid med internationale regler.

- Det er der brug for nu at undersøge, og derfor har regeringen besluttet at udskyde lovforslaget, siger han i en meddelelse mandag aften.

Selve momsen på et magasin til 30 kroner udgør ikke mere end 7,5 kroner, men fordi hvert eksemplar skal toldbehandles, vil Post Danmark lægge et gebyr på 160 kroner pr. magasin oveni.

Post Danmark er ikke begejstret for forslaget. I et høringssvar påpeger Post Danmark, at håndteringen af de cirka ni millioner magasiner der er tale om, vil volde en del problemer.

Thor Möger Pedersen understreger, at regeringens intention aldrig har været at gøre de udenlandske magasiner uforholdsmæssigt dyre, men alene at sikre ens konkurrencevilkår for virksomhederne.

- Derfor vil vi nu se på, om håndteringen af momsopkrævningen i forbindelse med import kan ske på en mindre omkostningstung måde, siger han.

Regeringen har regnet sig frem til, at momsen vil give staten en indtægt på omkring 60 millioner kroner, hvis forslaget går igennem i sin nuværende form.

0 kommentarer
Vis kommentarer