S: Betalingsring har stor skyld i nedtur

Vælgerne svigter Socialdemokratiet i ny meningsmåling, men det kan vendes, mener partiets politiske ordfører.

Står det til vælgerne, skal Socialdemokraterne havde seks færre pladser i Folketinget, end de har i dag.

Det viser den seneste meningsmåling foretaget af Voxmeter for Ritzau, og spørger man Socialdemokraterne selv, bærer den nu sløjfede betalingsring en stor del af skylden for vælgerflugten.

Alene siden den seneste Voxmetermåling i begyndelsen af februar er Socialdemokraterne nemlig gået hele tre mandater tilbage.

- Det er helt klart, at hele forløbet omkring betalingsringen har været et uskønt forløb, det synes vi også selv, siger Magnus Heunicke, der er partiets politiske ordfører.

Men nu skal fokus flyttes, så Socialdemokraterne igen kan vinde vælgernes tillid, slår Heunicke fast.

- Der er én vej frem for os, og det er at skabe job, så Danmark kan arbejde sig ud af krisen. Det er det, vælgerne forventer af os, og det er det, vi skal fokusere på, siger han.

Hårdt arbejde
For nedturen kan vendes, fastslår den politiske ordfører. Men det bliver et langt, sejt træk.

- Naturligvis kan det vendes. Men der er ingen af os, der tror, det er en nem opgave. Vi overtog Danmark med et underskud på 100 milliarder kroner på de offentlige finanser og en arbejdsløshed, der var i stor vækst, siger han og tilføjer:

- Så det bliver rigtig hårdt arbejde. Der er ikke nogen lette løsninger og nemme beslutninger.

I Voxmeter-målingen står Socialdemokraterne til 38 mandater, hvis der var valg i dag. Det er seks færre, end de fik ved folketingsvalget i september sidste år.

Til gengæld går Venstre hele 13 mandater frem og står sammen med Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance til at kunne overtage regeringsmagten med hele 95 mandater, hvis der var valg i dag.

Også SF er i modvind og står til 11 pladser i folketingssalen, hvilket er fem færre, end de har nu.

0 kommentarer
Vis kommentarer