Ekspert: Thorning skal genvinde autoriteten

Hvis vælgerne skal glemme balladen om betalingsringen, skal S være stærke i reformarbejdet, mener kommentator

(Foto). AP)
(Foto). AP)

Manglende autoritet fra Helle Thorning-Schmidts side i forbindelse med balladen om betalingsringen er forklaringen på den vælgerlussing, som Socialdemokratiet får i den seneste meningsmåling.

Det vurderer politisk kommentator Niels Krause-Kjær oven på en Voxmetermåling foretaget for Ritzau, hvor Socialdemokraterne kun står til at få 38 mandater.

Det er seks færre end ved valget i september sidste år, og alene siden starten af februar er partiet gået tre mandater tilbage.

- Sagen med betalingsringen har efterladt indtrykket af et parti, en partiledelse og en statsminister, som ikke har haft hånden på rattet i den her proces, siger Krause-Kjær og tilføjer:

- Og hvis der er noget, vælgerne bekymrer sig over, så er det, når det parti, de normalt læner sig op af, viser manglende sikkerhed.

Mens Socialdemokraterne går tilbage, stormer Venstre frem og står i målingen til at kunne få 60 pladser i folketingssalen.

Sammenlagt henter blå blok 95 mandater i den seneste meningsmåling og kunne altså overtage regeringsmagten, hvis der var valg i dag.

- Der er kun en måde at reparere på det på, og det er at vise, at man rent faktisk styrer parti, regering og land.

- Og det er det, den kommende tids arbejde med reformer skal vise, om de gør, siger Niels Krause-Kjær.

- For det er reformerne, regeringen og i særdeleshed Socialdemokraterne vil blive målt på, tilføjer han.

Og lykkes det at få gennemført nogle solide, betydningsfulde reformer, vil betalingsringen på sigt ryge i baggrunden, mener den politiske kommentator.

- Men hvis reformarbejdet ikke kommer til at gå ordentligt her i 2012, så vil det bare være med til at bygge oven på fortællingen om betalingsringen. Og så glemmer vi den aldrig, siger Krause-Kjær.