Thorning dropper betalingsring

Regeringen opgiver kampen for en betalingsring

I morgen kommer løsningen, siger Thorning. Og den indeholder ikke en betalingsring, erfarer Ekstra Bladet. (Foto: Jens Dresling)
I morgen kommer løsningen, siger Thorning. Og den indeholder ikke en betalingsring, erfarer Ekstra Bladet. (Foto: Jens Dresling)

Betalingsringen om København bliver ikke til noget i denne omgang.

Alt tyder nemlig på, at ringen er droppet. Det erfarer Ekstra Bladet fra kilder i regeringen.

Helle Thorning-Schmidt varslede på sit pressemøde her til formiddag, at regeringen onsdag kommer med en løsning på trængslen på de københavnske veje.

Læs mere: En løsning om ringen i morgen

Den løsning indeholder ifølge Ekstra Bladets oplysninger ikke den betalingsring, som skulle være fremlagt som lovforslag i slutningen af marts.

Betalingsringen indgår ellers som et klart punkt i regeringsgrundlaget mellem SF, Socialdemokraterne og De Radikale. Her står der tilmed, at den skal give omkring to milliarder kroner i overskud, som skal bruges til bedre og billigere kollektiv trafik.

Det sidste har særligt været et slagnummer fra SF-formand Villy Søvndal, som under valgkampen prydede de københavnske bybusser med løftet om at sænke taksterne med 40 procent.

Ekstra Bladet erfarer dog videre, at Søvndal får penge til den kollektive trafik. Regeringen er netop nu ved at finde ud af, hvor mange millioner, der skal skrabes sammen, til at opfylde Søvndal valgløfte om de billigere billetter og bedre kollektiv trafik.

Læs mere: Sådan kan Søvndal få billige busbilletter

Thorning skiftede også kurs på dagens pressemøde. For to uger siden sagde hun, at ringen kommer.

Nu vil hun ikke længere garantere noget.

- Jeg kan love, at der kommer en rigtig god løsning i morgen, sagde hun på sit pressemøde.