Slagne SF’ere: Træls med tæsk

Sagen om betalingsringen har gjort ondt i SF's bagland

Børge Lund, der er formand for SF's bestyrelse i Aabenraa, har svært ved at forstå, hvorfor Villy Søvndal (SF) skulle blande sig i betalingsringen (POLFOTO)
Børge Lund, der er formand for SF's bestyrelse i Aabenraa, har svært ved at forstå, hvorfor Villy Søvndal (SF) skulle blande sig i betalingsringen (POLFOTO)

SF’s rolle i sagen om den nu droppede betalingsring i København vækker ærgrelse i partiets bagland. Det fortæller flere af de medlemmer, som Ekstra Bladet har talt med. En af dem er Allan Orris (SF), der er medlem af Kalundborg Kommunalbestyrelse.

- Jeg kan ikke rigtig være skuffet over den her løsning. Vi har jo ikke kunnet gøre andet i SF. Vi må bare endnu en gang lægge os ned på ryggen og sige av. Det har vi bare ikke brug for lige nu. Særligt ikke i en sag der kunne være klaret for lang tid siden.

- Det er socialdemokratiske borgmestre der ikke vil have ringen. Det kunne de da godt lige have afstemt, inden vi gik til valg på det. Det burde da være logisk. Men det er selvfølgelig vores egen skyld, at vi ikke kan finde ud af den konstellation, som vi indgår i, siger han.

LÆS OGSÅ:

Thorning: Jeg har ikke ydmyget Villy

Flere af SF-politkerne vil dog ikke kommentere den mislykkede betalingsring, men glæder sig i stedet over, at deres formand har skaffet 1 milliard kroner til forbedring af den kollektive trafik.

Børge Lund, der er formand for SF’s bestyrelse i Aabenraa, forstår dog slet ikke, hvorfor Villy Søvndal (SF) skulle blande sig i sagen i første omgang.

- Selvfølgelig er der et problem med trængsel i hovedstaden, men det er et lokalpolitisk problem. Vi får da heller ikke staten til at løse lokale problemer i Aabenraa. Det burde de selv kunne løse i det østlige sjælland, siger han