Thorning stikker af til Washington

Efter ugers slidsom kritik og ballade om den forkætrede trængselsring stikker Helle Thorning-Schmidt i dag af til USA for at få sig en snak med fornuftige mennesker

Vi ses i Washington fredag, Helle! (Arkivfoto: AP)
Vi ses i Washington fredag, Helle! (Arkivfoto: AP)

Da en journalist fra dagbladet Politiken efter EU-topmødet i Bruxelles ud på aftenen 30. januar spurgte Helle Thorning-Schmidt, om hun lige havde en kommentar til betalingsringen at gå hjem på, lød statsministerens svar:

- Du kan få et par på hovedet.

Det blev sagt i spøg. Men stadig.

De seneste tre døgn har Thorning sammen med SF-formand Villy Søvndal indkasseret ikke så få øretæver for betalingsringsfadæsen.

Men nu får statsministeren omsider lidt luft til den hjemlige andedam.

Læs også: Thorning: Jeg har ikke ydmyget Villy

I eftermiddag amerikansk tid ankommer Helle Thorning til Washington D.C.

Her skal hun mødes med den ny chef for Den Internationale Valutafond, Christine Lagarde (der tog over, efter en sexskandale fældede hendes forgænger, Dominique Strauss-Kahn).

Fredag eftermiddag indfinder Thorning sig sammen med præsident Barrack Obama i Det Ovale Værelse, hvor de to ventes at sige nogle bevingede ord til den samlede presse.

Før det officielle møde med USA's præsident, står der Steny Hoyer på Thornings program - en demokratisk homorettighedsforkæmper - og derefter taler statsministeren ved tænketanken Center for American Progress et par stenkast fra Det Hide Hus.

Fredag aften vender Helle Thorning-Schmidt atter hjem til andedammen og udsigten til flere paragraf 20-spørgsmål i Folketingssalen.

0 kommentarer
Vis kommentarer