Thorning: Jeg har ikke ydmyget Villy

Helle Thorning-Schmidt nægter, at beslutningen om at droppe betalingsringen er en ydmygelse af Villy Søvndal

Statsminister Helle Thorning-Schmidt har valgt at droppe den upopulære betalingsring, som ellers var en mærkesag for regeringspartneren SF.

– Har du ikke været med til at ydmyge Villy Søvndal ved at skære igennem her?

– En af grundene til, at det har været en svær beslutning, er, at det står i regeringsgrundlaget. Dengang syntes vi, at det var en god løsning på et reelt problem. Det tager noget tid at nå til den erkendelse, at de, vi vil løse problemet for, ikke synes, at det er en god løsning, siger Helle Thorning-Schmidt i et interview med Ekstra Bladet.

– Men har du ikke ydmyget SF?

– Denne beslutning har vi truffet i fællesskab. Det vil jeg gerne sige. Jeg har stor, stor anerkendelse for Villy Søvndal som politisk leder. Han viser også med denne sag, at han er i stand til at manøvrere efter terrænet i stedet for stædigt at holde fast i kortet, hvis der ikke er overensstemmelse mellem de to.

– Hvor stor en skade har denne sag gjort på regeringen?

– Jeg tror, at det er en rigtig god beslutning i det lange løb. Efter alle mine år i politik føler jeg mig overbevist om, at det er vigtigt at træffe gode beslutninger for danskerne.

– Har du været bange for, at denne her sag skulle koste dig magten som statsminister?

– Det har jeg slet ikke spekuleret på. Jeg har tænkt over, hvorfor man skulle gennemføre en politik for nogle mennesker, der ikke synes, at det er en god idé, lyder det fra Thorning.

Læs også: Det sagde de om betalingsringen

Debatten skulle have en konklusion
Betalingsringen nåede at blive en stor belastning for regeringen, inden Thorning valgte at droppe den. Men hun afviser, at hun skulle have skåret igennem noget før i det langstrakte forløb.

– Jeg synes nu ikke, at man skal være så ked af, at et forløb er langt. Der har været rigtig mange holdninger til det her, men det skal ikke fortsætte til evig tid. En debat skal også have en konklusion på et tidspunkt.

Er det her ikke bare et udtryk for, at I har givet efter for de, der har råbt højest?

– Nej, det synes jeg ikke. Det er meget reelle røster, vi har lyttet til. Jeg har hele tiden villet løse et problem for den helt almindelige lønmodtager, der hver dag kører i sin bil og bruger meget spildtid i trafikken.

– Men der er også mange, der er for ringen. Hvorfor har du lyttet mest til folk i Herlev?

– Det synes jeg heller ikke, at jeg har gjort. Jeg har lyttet meget bredt, og kritikken har været meget bred. Selv pendlerne med den kollektive trafik har været imod på et tidspunkt. Til slut var der ingen, der forsvarede den trængselsring, og så er der ikke nogen grund til at gennemføre den, siger Helle Thorning-Schmidt.

Læs også:Vestager forsvandt da ringen faldt sammen

0 kommentarer
Vis kommentarer