Thor Möger: Sådan skaffer vi en mia. kroner

Betalingsringen er død, så regeringen har kastet sig over afgiften på leasingbiler, der skal finansiere bedre og billigere kollektiv trafik

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) vil beskatte leasingbiler som almindelige biler. (Arkivfoto: Joachim Adrian)
Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) vil beskatte leasingbiler som almindelige biler. (Arkivfoto: Joachim Adrian)

Betalingsringen er død. Derfor har skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) fundet en ny ko at malke.

Læs også: Derfor døde betalingsringen

- Regeringen vil skærpe reglerne for anvendelsen af mindstebeskatningsprisen for leasing- og demobiler (som lånes ud til kunder, red.).

- Målet er hurtigst muligt at fremsætte lovforslaget. Men vi skal første drøfte det med Enhedslisten, sagde skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) ved et noget teknisk pressemøde i Skatteministeriet i eftermiddag.

Ved at sammenstille leasingbiler og almindelige biler regner regeringen med at kunne skaffe den milliard kroner, som regeringen vil bruge på billigere og bedre kollektiv trafik.

FDM: Der er flere mia. at hente
Cirka halvdelen af alle biler bliver registreret som leasing- eller demobiler, oplyste skatteministeren på sit pressemøde.

Bilejernes organisation, FDM, har regnet på gamle tal og mener, der er flere milliarder at hente ved modellen, men regeringen holder sig til det konservative estimat og lover at skaffe én mia. kroner på leasingbilerne.

Læs også: Villy skulle have scenen for sig selv

Læs også: Det er ikke så ringe endda

1. januar 2013 skal en trængselskommission aflevere en rapport, der bl.a. skal give svar på, hvilke typer trafikale udfordringer hovedstaden står med, hvordan ny teknologi kan bruges til at afhjælpe problemerne, samt hvordan det hele skal finansieres.