Frank J. kræver trafikpenge til København

Hele den afsatte milliard til kollektiv trafik skal bruges i hovedstaden, mener overborgmester Frank Jensen

(Collagefoto)
(Collagefoto)

I stedet for en betalingsring rundt om København afsætter regeringen nu én milliard kroner til forbedringer af den kollektive trafik over hele landet.

Men det er ikke en brugbar løsning, hvis man skal komme trængsels- og miljøproblemerne til livs, mener Københavns overborgmester Frank Jensen (S).

Han foreslår derfor, at alle pengene bruges i hovedstaden.

- Hvis man smører den milliard ud i et tyndt lag over hele landet, så er det klart, at det ikke batter noget. Der, hvor man får mest for pengene, der nu er afsat til den kollektive trafik, er i hovedstadsområdet, siger Frank Jensen til Ritzau.

Men den kollektive trafik i hovedstadsområdet er præget af forsinkelser og mangel på plads til passagerer. Det er ikke sikkert, at den kan håndtere presset af så mange ekstra passagerer.

Derfor mener han, at man bør investere pengene i at øge kapaciteten.

- Der er en kapacitetsudfordring i hovedstadsområdet både på Kystbanen og andre steder. Derfor vil jeg opfordre regeringen til at komme med nogle initiativer og investere pengene dér, hvor man kan se, at man kan øge kapaciteten, siger han.

Han hæfter sig ved, at nu hvor betalingsringen er blevet droppet, må borgerne vente endnu længere, før der kommer en løsning på de trængsels- og miljøproblemer, der er specielt i hovedstadsområdet.

Frank Jensen erkender, at der ikke er kommet en løsning på trængslen.

- Man er kommet med nogle andre initiativer, der skal afbøde trængslen. Men det er også rigtigt, når forskerne siger, at det at investere i billigere priser i den kollektive trafik ikke løser trængselsudfordringerne, siger Frank Jensen.

Han kalder det "ærgerligt", at betalingsringen nu endegyldigt er lagt i graven, fordi han ser den som den eneste mulighed for at komme trængslen i København til livs.

Men det er kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V) uenig i.

Hun mener, det er uforståeligt og respektløst over for københavnerne, at Frank Jensen siger, at det er "en dårlig dag for København".

- Overborgmesteren gik til valg på respekt for københavnerne. Nu ærgrer han sig gul og grøn over, at københavnerne slipper for at blive ribbet fuldstændig på grund af en uretfærdig særskat, siger Pia Allerslev.

0 kommentarer
Vis kommentarer