Aviserne tværer Villy ud

Medlidenhedsdrabet på betalingsringen er et klokkeklart nederlag til SF og Villy Søvndal. Det er alle de de store aviser enige om

Åh ... Villy, Villy, Villy ... (Foto: POLFOTO)
Åh ... Villy, Villy, Villy ... (Foto: POLFOTO)

'Forløbet med betalingsringen har været så absurd, at Saddam Husseins spindoktor Komiske Ali ikke kunne have orkestreret det mere kaotisk', skriver Ekstra Bladet i dagens leder, hvor 'FIASKO' står bøjet i neon på forsiden.

Læs hele Ekstra Bladets leder her

Men vi er ikke den eneste avis, der langer hårdt ud efter regeringen. Villy Søvndal, der var far til betalingsringen, får knubs hele vejen rundt.

B.T. lægger hårdt ud på forsiden med ordene 'Ydmyget. Hånet. Slagtet' under overskriften 'Desperat Helle ofrer Villy'.

Betalingsringen var SF-lederens sidste store mærkesag, skriver avisen om Villy, der nu 'kastreret' må fortælle om de penge, der - trods alt - kommer til den offentlige trafik.

'Villy Søvndal har satset hele sin troværdighed på projektet og står nu fuldstændig ydmyget tilbage', skriver avisen.

Læs også:

Se også: Regering giver milliard til kollektiv trafik

Og kommentatorerne er enige om at SF-lederens nederlag er noget nær komplet.

- Villy Søvndals tid kan være forbi allerede om halvandet år, siger Michael Kristiansen til B.T.

- Man kan roligt sige, at Villy Søvndal er dumpet.

TV 2's Henrik Qvortrup følger op:

- Det er en ydmygelse for en regeringsleder, at noget der står i et regeringsgrundlag sort på hvidt må sløjfes. Det er pinligt, siger Henrik Qvortrup til B.T.

Læs også:

Se også: Herlevs borgmester er en meget glad mand

Også Berlingske er hård i sin kritik:

'Ulykken er, at først og fremmest Socialistisk Folkeparti, men uden større modstand fra Socialdemokraterne og de Radikale, har koblet afgifter sammen med trafikløsninger i troen på, at man stod med et genialt forslag. Venstrefløjens fodfejl er, at man har hængt fast i overbevisningen om, at en bil er et luksusprodukt for 'de rige'. Men sagen er, at for mange mennesker er bilen på grund af bosætning, familieforhold, arbejdspladsens placering, daginstitutioner, indkøb med meget mere simpelthen en nødvendighed. Som i sagen om 'fattig-Carina' afslører især SF, at man ikke har ringeste anelse om, hvordan almindelige lønmodtageres hverdag hænger sammen', skriver avisen på lederplads.

Læs også:

Se også: R: Fornuftigt at droppe betalingsringen

- Derudeover efterlader forløbet nok en gang SF som et parti, der er blevet kørt over, og Villy Søvndals i forvejen udsatte position er ikke just blevet styrket, tilføjer Thomas Larsen i sin analyse i samme avis.

Morgenavisen Jyllands-Posten er også skarp i sin kritik:

'SF's drøm om billigere busbilletter, flere cykler og færre biler i byen udviklede sig til et politisk mareridt for regeringen. Krisen var til sidste så voldsom, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) måtte skære igennem og påføre SF-formand Villy Søvndal endnu et nederlag (...) Og denne gang er det S-toppen, der ydmyger SF, mens De Radikale for flere uger siden meldte sig ud af slagsmålet om betalingsringen', skriver avisen.

Læs også:

Se også: Løkke: Spred myldretiden over flere timer

Politiken fokuserer mest på Helle Thorning-Schmidts ansigtstab, men parkerer også nederlaget hos Villy Søvndal.

'At Thorning nu ender med at tvinge SF til at opgive ringen, giver modstanderne et hint om, at hun er til at få ud af kurs, hvis modstanden er stor nok', skriver politisk redaktør Mette Østergaard.

Læs hele Ekstra Bladets leder 'Helles roadshow' her

0 kommentarer
Vis kommentarer