SF-borgmester om droppet ring: Ærgerligt

Det er rigtig ærgerligt, at der ikke kommer en betalingsring, siger Københavns teknik- og miljøborgmester.

Københavns teknik- og miljøborgmester, SF'eren Ayfer Baykal, kan på ingen måde glæde sig over, at betalingsringen rundt om København ikke bliver til noget.

Regeringen besluttede efter et langt forhandlingsforløb tirsdag at droppe den omdiskuterede ring for i stedet at afsætte i alt en milliard kroner til den kollektive trafik.

- Det er rigtig ærgerligt. Vi har snakket om det i så mange år, og det er ikke overraskende, at vi er ved at sande til i biler i København, siger Ayfer Baykal til Ritzau.

- Det er svært ikke at glæde sig over én milliard kroner til kollektiv trafik. Men når det så er sagt, så løser det ikke vores trængselsproblemer, siger hun.

Den halve milliard kroner skal bruges til at sænke priserne på tog- og busbilletter i hele landet. Den anden halve milliard skal gå til at forbedre den kollektive trafik mere generelt.

Derudover bliver der nedsat en trængselskommission, som skal se på, hvordan trængselsproblemerne kan løses.

- Jeg håber, at den arbejder hurtigt, og jeg regner med, at vi som kommune bliver inviteret med. Vi er meget udfordrede, og der er nogle åbenlyse problemer, vi skal have løst, siger Ayfer Baykal.

Hun vil ikke komme med egentlige løsningsmodeller. Men peger på, at kommunen oprindeligt gik efter en løsning som i Stockholm, hvor der bliver taget billeder af nummerplader og siden sendt regninger ud afhængig af, hvor og hvornår man kører.

- Men det vigtigste er, at der kommer en løsning, som kommer trængslen til livs, siger hun.

Borgmesteren vil ikke ind i en diskussion om, om der er tale om løftebrud fra SF's side, når man nu må droppe betalingsringen, som ellers har været en mærkesag hos landspolitikerne i hendes parti.

- Det vigtigste for mig er, at vi ikke slipper den dagsorden, som hedder trængselsproblemer, og det synes jeg ikke, at man gør, siger hun.