Løkke: Spred myldretiden over flere timer

Efter betalingsringen ligger stendød, er Lars Løkke (V) klar med gode råd

(Foto: Niels Hougaard)
(Foto: Niels Hougaard)

- Arbejdsmarkedets parter må indstille sig på større fleksibilitet, når det gælder medarbejdernes arbejdstider. På den måde kan trafikken på de storkøbenhavnske veje blive spredt over større tidsrum, så risikoen for trafikpropper og forsinkelser undgås, siger Venstres formand Lars Løkke Rasmussen til Frederiksborg Amts Avis.

- Den samme fleksibilitet må man også indstille sig på i transporterhvervet, så noget af myldretidstrafikken kan flyttes til andre tidspunkter. På længere sigt kan man forestille sig en øget brug af intelligent trafikstyring med grønne bølger o.l. på gennemfartsvejene, siger Lars Løkke Rasmussen.

Læs også:

Regering giver milliard til kollektiv trafik

Mange af de kendte trafikproblemer i København skyldes, at mange færdselsruter er lagt om på grund af anlægsarbejde for toglinjer og metro.

Hvis regeringen skulle gøre noget for at forbedre trafiksituationen i København, skulle den hellere se at få færdiggjort alle de initiativer, der er taget til at forbedre den offentlige trafik, end drømme om at få indført en betalingsring, der gør det dyrere for tusindvis af mennesker at passe deres arbejde, siger Lars Løkke Rasmussen.

Nationen!

Efter ringen: Gratis offentlig transport til alle?

- Hvis betalingsringen ikke tages helt af bordet, opnår regeringen kun, at give de rige, der har råd til at suse til og fra København på motorvejene, mere plads på vejen, mens de fattige helt vil få smadret deres hverdag, fordi de smides over i en kollektiv trafik, som ikke fungerer. Det må handle om at få mere kvalitet ind i den offentlige trafik. Kald det tog til tiden, siger Lars Løkke Rasmussen.

Når Helle Thorning-Schmidt nu meddeler, at forslaget om betalingsring er trukket tilbage, vil tager det som udtryk for, at Venstre fortsat har stor indflydelse på den politiske dagsorden, selvom partiet ikke sidder i regeringen, skriver Frederiksborg Amts Avis.