Regering giver milliard til kollektiv trafik

Hele landet kan se frem til billigere tog- og busbilletter. Samtidig får den kollektive trafik et løft

Der kommer ingen betalingsring, men en milliard mere til offentlig transport. (Foto: Lærke Posselt/POLFOTO)
Der kommer ingen betalingsring, men en milliard mere til offentlig transport. (Foto: Lærke Posselt/POLFOTO)

Regeringen vil gøre tog- og busbilletter i hele landet en halv milliard kroner billigere fra årsskiftet. Den kollektive trafik bliver samtidig forbedret for yderligere en halv milliard, skriver metroXpress.

Det er hovedpunkterne i den aftale mellem regeringspartierne, som Villy Søvndal (SF) vil præsentere onsdag morgen, efter regeringen har besluttet at skrotte betalingsringen.

De mange penge finder regeringen ved at stramme skattereglerne for leasing- og demonstrationsbiler.

Læs også:

Efter ringen: Gratis offentlig transport til alle?

Regeringen erkender samtidig, at aftalen ikke løser trængselsproblemer og nedsætter derfor en trængselskommission, der senest den 1. januar 2013 skal komme med bud på konkrete løsninger.

Takstnedsættelserne i den kollektive trafik kommer til at gælde hele landet. Det samme gælder investeringerne i bedre bus- og togforbindelser, oplyser en central regeringskilde til avisen.

Selv om regeringen med skrotningen af betalingsringen undsiger sit eget regeringsgrundlag, der skulle indbringe cirka to milliarder kroner årligt til bedre og billigere kollektiv transport, er SF's formand Villy Søvndal glad:

Læs også:

Kommentator: Thorning har vist hun kan rystes

- Vi gik til valg på billigere bus og tog. Under Løkke og Pia Kjærsgaard blev priserne bare ved med at stige og stige, og mange er helt afhængige af at tage bus og tog, når de skal på arbejde eller i skole.

- Derfor har det været afgørende for SF at få priserne ned, siger Villy Søvndal til metroXpress.