EL tvivler på billigere billetter

Enhedslisten tvivler stærkt på, om der vil komme billigere billetter ud af regeringens halve milliard

Enhedslisten stiller sig stærkt tvivlende over for, om regeringens halve milliard kroner til takstnedsættelser i den kollektive trafik reelt vil føre til billigere billetter.

- Jeg synes, man skal passe meget på med at foregøgle folk, at de der 500 millioner kroner betyder, at rigtig mange mennesker vil opleve, at priserne på den kollektive trafik bliver sat ned, siger Enhedslistens gruppeformand Per Clausen.

Han påpeger, at den halve milliard først kommer ud at arbejde til årsskiftet, og i mellemtiden vil den almindelige prisudvikling have gjort billetterne dyrere.

- Det her kan måske fjerne den prisstigning, der ellers ville være kommet, men jeg tror bare, at man skal passe på med at skabe et indtryk af, at priserne decideret vil falde. Det er vi meget tvivlende over for, siger Per Clausen og tilføjer:

- I forhold til regeringsgrundlaget er det stadigvæk noget småtteri.

Enhedslisten skal til møde i Finansministeriet klokken 11 onsdag formiddag, og her vil støttepartiet blive præsenteret for forslagets nærmere detaljer.

Og Enhedslisten har en pose med ønsker med til mødet:

- Vi mener, at man skal begrænse trængslen og forureningen i hovedstadsområdet. Og man skal gøre en større indsats, end regeringen har lagt op til, for at gøre billetterne billigere, siger han.

Ud over at sænke billetpriserne vil regeringen også give en halv milliard til investeringer i kollektiv trafik.

Aftalen - der i al hast erstattede planerne om en betalingsring - bliver finansieret ved at stramme skattereglerne for leasing- og demonstrationsbiler.

0 kommentarer
Vis kommentarer