Krisemøde her til morgen: S klar til at opgive betalingsring

S er parat til at undersøge, om SF kan få billigere busbilletter mod at den udskældte betalingsring droppes

Der er lagt op til krisemøde her til morgen mellem S og SF om betalingsringen.

For en alvorlig krise mellem Socialdemokraterne og SF har kastet betalingsringen så højt op i luften, at det nu er uklart, om den stærkt omdiskuterede ring trods statsministerens løfter overhovedet bliver til virkelighed.

Det skriver Politiken tirsdag.

Socialdemokraternes top er parat til helt at droppe betalingsringen og satse på at finde pengene til at imødekomme SF's ønske om billigere billetter i den kollektive trafik på anden vis. Det erfarer Politiken fra flere kilder i og omkring regeringen.

Socialdemokraterne mener, at betalingsringen er blevet så belastende for regeringen, at der nu er forslag på bordet, som skaffer penge til billigere kollektive billetter, uden at der etableres en betalingsring.

Ifølge et svar fra transportminister Henrik Dam Kristensen (S) vil det koste 450 millioner kroner om året at sænke taksterne på den kollektive trafik i hovedstadsområdet med 40 procent i myldretiden.

Under valgkampen prydede SF-formand Villy Søvndal busserne med løfter om netop 40 procent billigere billetter. Det er dog uklart, om det der netop denne model, Socialdemokraterne vil foreslå.

Løsningen på de økonomiske omkostninger ved at sænke taksterne kan ifølge Politiken eksempelvis være ved at hæve taksterne på fartbøder eller andet, som ikke nødvendigvis tager hensyn til ønsket om mindre trængsel eller bedre miljø.

På den måde kan SF få billigere billetter og Socialdemokraterne ro i baglandet. Under alle omstændigheder ønsker S en stærkt amputeret udgave af betalingsringen i forhold til den model, der er beskrevet i regeringsgrundlaget.

Ifølge Politikens oplysninger er det dog fortsat SF's ønske, at der kommer en betalingsring, og derfor er fronterne trukket særdeles hårdt op.

ekstrabladet.dk's udsendte ved statsministeriet oplyser kort før jklokken 8, at ingen af parterne endnu er mødt op. Planen er at de skal holde møde i en time, før den samlede regering mødes klokken 9.

ekstrabladet.dk følger sagen ...

0 kommentarer
Vis kommentarer