Skuffelse hos SF's topfolk i hovedstaden

SF's topfolk i Frederiksberg og Københavns er ikke tilfredse med regeringens dødsstød til betalingsringen

Følg Politik

Der bliver ingen betalingsring rundt om København, og det skaber skuffelse hos SF's topfolk i hovedstaden.

Betalingsringen har været en mærkesag for regeringspartiet, men efter lange forhandlinger i regeringen tirsdag blev ringen lagt ned for i stedet at blive afløst af en milliard kroner til kollektiv trafik over hele landet.

- Det er ingen hemmelighed, at jeg er skuffet over, at vi ikke får gjort noget med trængslen og luftforurening i hovedstaden, siger Balder Mørk Andersen, SF's gruppeformand byrådet i Frederiksberg Kommune.

- I SF har vi gjort, hvad vi kunne. Vi har kæmpet en kamp for det, vi tror på, og det understreger bare, at SF er regeringens grønne samvittighedsparti, siger han.

SF's politiske leder i Københavns Kommune, Ninna Thomsen, er træt af, at betalingsringen blev skrevet ind i regeringsgrundlaget som et løfte til danskerne for derefter at blive taget af bordet igen.

Det skete efter stort pres fra især en række socialdemokratiske borgmestre.

- Jeg er da ærgerlig over, at Helle Thorning ikke har sit bagland på plads, når hun laver regeringsgrundlag, siger Ninna Thomsen til DR.

- I SF i København har vi kæmpet for det her i 15 år, og det er det, der skal til, hvis vi skal trængslen til livs, siger hun.

Hos hovedbestyrelsesmedlem Poul Overlund-Sørensen er der derimod ingen harme. Han er bosat på Bornholm, og indrømmer blankt, at han har haft andre prioriteter end mange andre af partiets politikere.

- Måske har det noget at gøre med, at jeg bor i Udkantsdanmark. Men personligt har jeg det sådan, at jeg prioriterer mere generelle reformer, som vedvarende energi, trepartsforhandlinger, skat samt bistand- og førtidspension på den politiske dagsorden.

- Nogle gange må man sige, at en sag ikke er politisk moden, og det er trængselsringen tilsyneladende ikke. På den baggrund synes jeg, at der er skabt en fornuftig løsning, siger han.

Alle tre politikere ser nu frem til at se, hvad den nedsatte trængselskommission når frem til.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind