Hellere nordjysk borgmester end MF

Den tidligere undervisningsminister Tina Nedergaard dropper Folketinget - vil i stedet i byrådet og helst være borgmester Nordjylland

Den tidligere Venstre-undervisningsminister Tina Nedergaard har nu besluttet at forlade landspolitik og satse på at blive borgmester i sin hjemkommune, Mariagerfjord i Nordjylland. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Den tidligere Venstre-undervisningsminister Tina Nedergaard har nu besluttet at forlade landspolitik og satse på at blive borgmester i sin hjemkommune, Mariagerfjord i Nordjylland. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Forhenværende undervisningsminister Tina Nedergaard (V) vinker farvel til Folketinget senest ved næste valg. I stedet jagter hun posten som sit partis borgmesterkandidat i Mariagerfjord Kommune.

Det skriver Nordjyske Stiftstidende tirsdag.

Den 42-årige politikers karriere nåede sit foreløbige højdepunkt, da hun for næsten præcis to år siden blev udnævnt til minister.
Læs:

Drømmekandidaten der skuffede. (Foto: Benjamin Kürstein) Politik - 8. mar. 2011 - kl. 19:28 Lærerformand: Tina var en skuffelse

Fremtiden er i Hobro
Den 8. marts sidste år valgte hun så at forlade regeringen - angiveligt, fordi jobbet harmonerede dårligt med tilværelsen som alene-mor.
Læs:Med sit farvel flyttede Tina Nedergaard sin privatadresse fra København til Hørby Skoleby ved Hobro.
Læs:

Se også: - Nu flytter jeg hjem til Jylland

- Det har betydet en enorm omvæltning i mit liv. Jeg har oplevet et helt enestående netværk stå klar. Så efter grundige overvejelser er jeg nået frem til, at det er her, min fremtid skal ligge, siger den tidligere minister.

Vil også slås for en anden
Derfor agter hun at kandidere til hvervet som borgmesterkandidat, når Venstre i Mariagerfjord Kommune 12. marts holder opstillingsmøde.

I forvejen har kun byrådsmedlem Lone Sondrup meldt sig på banen.

- Bliver jeg ikke borgmesterkandidat, er jeg klar til fra en anden plads på listen at slås for, at Venstre får borgmesterposten. Og jeg tror, chancerne for et systemskifte er gode, siger Tina Nedergaard.

Genopstiller ikke til Folketinget
Siden Mariagerfjord Kommune blev dannet i 2007, har socialdemokraten Hans Chr. Maarup været borgmester.

Tina Nedergaard meddelte mandag bestyrelsen for Venstre i Brønderslevkredsen, at hvis hun skulle blive borgmester, forlader hun Folketinget fra 1. januar 2014.

I modsat fald fortsætter hun på Christiansborg resten af valgperioden, men genopstiller ikke ved næste valg.

Valget om borgmesterposten skal stå den 19. november 2013.

0 kommentarer
Vis kommentarer