Dansk minister jagter handelsaftale i Japan

Pia Olsen Dyhr (SF) besøger mandag og tirsdag Japan for at få en frihandelsaftale i hus

Handel- og investeringsministeren tager i næste uge på besøg i Japan. (Foto: Magnus Holm/Polfoto)
Handel- og investeringsministeren tager i næste uge på besøg i Japan. (Foto: Magnus Holm/Polfoto)

Handel- og investeringsminister, Pia Olsen Dyhr (SF), vil bruge de næste par dage på den anden side af jorden for at jagte en frihandelsaftale med Japan.

Tirsdag morgen dansk tid mødes hun med den japanske udenrigsminister, Mr. Koichiro Gemba, for som EU-formand for handelspolitikken at drøfte en frihandelsaftale mellem EU og Japan.

Og kommer den i hus, vil der være en klækkelig økonomisk bonus i sigte.

EU vil nemlig kunne opnå en økonomisk gevinst på helt op mod 29 milliarder euro ved indgåelse af en frihandelsaftale, såfremt toldsatser og tekniske handelshindringer reduceres til det lavest mulige niveau.

Også Danmark vil kunne høste fordel af en frihandelsaftale.

- Japan er et kæmpe marked med stort potentiale for danske virksomheder. Og det kan blive endnu større, hvis det lykkes os at få skabt en frihandelsaftale mellem EU og Japan, siger Pia Olsen Dyhr.

Hun vil også bruge besøget til at fremme dansk eksport af blandt andet pels til verdens tredjestørste økonomi samtidig med at slå et slag for Danmark som attraktiv investeringsdestination for store japanske virksomheder og japanske energiinvestorer.

- Det er en oplagt mulighed under det danske EU-formandskab at knytte tættere bånd mellem Japan og Danmark. Vi skal fremme dansk eksport til Japan og samtidig tiltrække japanske investeringer til Danmark, siger ministeren og tilføjer:

- Det er i høj grad vores evne til at eksportere og tiltrække investeringer, der skal sikre danske arbejdspladser og penge til velfærd. Derfor skal vi koble os endnu tættere op på væksten i de asiatiske økonomier og velstående lande som Japan.

0 kommentarer
Vis kommentarer